Medakitap Yayınları yayın hayatına başladı

Şubat 24, 2016

Medakitap Yayınları yayın hayatına başladı

nilgün ön kapakMedakitap Yayınları, iki kitapla yayın hayatına başladı.

Tanıtım bülteninden

Ankara’nın Delileri, Ali Hikmet Eren

Adıyla birlikte birçok çağrışımı kışkırtan bu kitap, emek yoğun bir saha çalışması ve derlemenin sonucu. Ankara’nın delilerinin bir tür seremonisi… Deliliğin, normlar ve normalin dışıyla olan ilişkisi, kökendeki oluşturucu öğe. Kent içerisinde zaman zaman karşılaşılan ‘’deli’’lerin, delilik hallerinin betimi.

Ali Hikmet Eren, bildiği, tanıdığı veya kendisine aktarılan delilerle, kimi zaman uzaktan, kimi zaman da yakından temas kurup, onları gözlemleyerek, doğrudan şahitliklere dayanan bilgileri aktararak betimlemiş ‘güzide’ delilerimizi. Neredeyse her mahallede, her sokakta bir “delisi” olan Ankara’nın, bu bozkır kentimizin delileriyle tanışıp, onların delilik hallerine şahit oldukça kendi “akıllılığınızı” sorgulamanız işten bile değil.

Bir şair olan Ali Hikmet Eren’in şiirsel üslupla aktardığı bu betimler, sıra dışı ve ilgi çekici.

Nilgün Marmara Metinleri ve Fragmanlar, Serdar Aydın

1997 yılında ilk baskısı İzlek Yayınları’ndan çıkan kitabın ikinci baskısını yayınladı medakitap yayınları. Serdar Aydın’ın Nilgün Marmara okumalarına, onun günceler’i ve şiirlerine, yoğun bir sesleniş’le, yeniden yön verdiği çağrışımsal metinler ve ‘Fragmanlar’ adını verdiği 23 bölümlük bir şiirden oluşuyor kitap.

Nilgün Marmara Metinleri ve Fragmanlar kitabının ilk baskısı 1997 yılında İzlek Yayınları’ndan çıktıktan sonra, Serdar Aydın’a ait Fragmanlar adlı uzun şiirin birçok bölümü Nilgün Marmara’ya ait sanılarak, bu yanlış bilgi sürekli olarak çoğaltıldı.

Üslupları, şiir algıları tamamen farklı bu iki şairin böylesi bir yanlışın öznelerine dönüştürülmesi, ikinci baskıyı da “zorunlu” kıldı elbette. Nilgün Marmara Metinleri ve Fragmanlar’ın ikinci baskıyla, Serdar Aydın’ın emeğine ve Nilgün Marmara’nın aziz hatırasına yapılan saygısızlığın ortadan kaldırılmasını amaçlıyor medakitap.

İletişim

www.medakitap.com

[email protected]

edebiyathaber.net (24 Şubat 2016)

Yorum yapın