Mart ayında gather-in’de neler var?

Mart 5, 2024

Mart ayında gather-in’de neler var?

Çevrimiçi mekânlardan oluşan sosyal video platformu gather-in’de dünyanın dört bir yanından aynı ilgi alanına sahip kişiler dijital ortamda bir araya gelip sosyalleşmeye devam ediyor. Gastronomi, edebiyat, sinema, müziğe varana dek farklı alanlarda etkinlik imkanı sunan gather-in’in Mart ayı programı belli oldu. Hem biletli hem de ücretsiz buluşmaların yer aldığı platforma gatherin.life adresi üzerinden kolayca üye olunabilir.

4 MART PAZARTESİ

Beni De İşe Alın – Gökçe Kurtar | Saat: 20.00

CV Atölyesi: On binlerce CV incelemiş bir gözden doğru CV hazırlama teknikleri atölyesi. Görselden içeriğe, sistem uyumluluğundan tecrübeye bağlı eklenmesi gereken bölümlere kadar iyi ve fark edilir CV yazmanın püf noktaları, olması / olmaması gerekenler. Buluşma öncesi sizden CV’nizi rica ediyorum ve isteğe bağlı atölye sonunda birebir üzerinden geçiyoruz.

gatherin.life/place/beni-de-ise-alin

Tarot Radyosu – Burcu Yiğiter | Saat: 20.00

SİNEMA SAHNELERİYLE TAROT KARTLARI EĞİTİMİ: Tarot Radyosu sinema sahneleriyle tarot kartları pratikleri eğitimi için buraya buyurunuz. TILSIM serisiyle devam ediyoruz: Bolluğunu sindirememiş bir Tılsım Kraliçesi Liz-“Ye, Sev, Dua Et” Filmiyle inceleyeceğiz.

gatherin.life/place/tarot-radyosu

KriptoPara Konuşuyoruz – Onur Gözüpek | Saat: 21.00

Bitcoin ve kripto para nedir? Ne işe yarar? Almalı mıyız yoksa uzak mı durmalıyız? Bitcoin ve kripto para ekosistemi ile ilgili A’dan Z’ye bilmeniz gereken her şeyi burada konuşuyoruz.

gatherin.life/place/kripto-para-konusuyoruz

5 MART SALI

Hastalıkla Yaşamak – Politikada İyilik Hali | Saat:20.00

Bakım veren/alan feminist kadınlar buluşması.

gatherin.life/place/haydi-gel-bizimle-ol

Çocuk Kitaplığı – Asya Çağlar | Saat: 21.15

Bu keyifli buluşmada, resimli kitaplardan çocuk öykülerine ve çocuk romanlara kadar geniş bir yelpazede Türkçe ve dünya dillerinden nitelikli çocuk kitaplarını birlikte keşfedeceğiz. Sizlere, bu büyülü dünyanın kapılarını aralayacak örnekler sunarken bol etkileşimli bir sohbet gerçekleştireceğiz. Ayrıca, programımızda konuklarımızda olacak; yazarlardan çizerlere, tasarımcılardan editörlere ve hatta kitabevi çalışanlarına kadar çocuk kitapları dünyasının farklı alanlarından uzmanları davet edeceğiz.

gatherin.life/place/cocuk-kitapligi

Başıbozuklar Kitap Kulübü – Elif Doğan | Saat: 21.00

“Ataerkil düşünce bizleri, kendisini erkeklerden aşağı gören, ataerkinin gözüne girmek için birbiriyle kıyasıya rekabet eden, kıskançlık, korku ve nefret besleyerek birbirini hor gören kadınlar olarak toplumsallaştırdı. Cinsiyetçi düşünce bize, birbirimizi merhametsizce yargılayıp acımasızca cezalandırmayı öğretti. Feminist düşünce ise biz kadınların kendimize duyduğumuz nefreti kafamızdan söküp atmamıza yardımcı oldu.” – Bell Hooks, Feminizm Herkes İçindir

Eğer feminizmle tanışmak isteyenlere tek bir kitap tavsiye etme hakkım olsaydı, o kitap bu kitap olurdu. MeğerBen Feministmişim kitabımla vücut bulan feminist aydınlanma yolculuğumun mihenk taşlarından Feminizm Herkes İçindir’i birlikte konuşalım. Gelirken kitaptan en sevdiğin cümleyi yanına almayı unutma!

gatherin.life/place/basibozuklar-kitap-kulubu

6 MART ÇARŞAMBA

Müzik Kafe – Buket Druart | Saat:21.00

Hemen hemen hepimizin bildiği ve sevdiği İngilizce şarkıları gitarımla seslendireceğim. Öncesinde ve sonrasında tanışıp bol bol sohbet edeceğiz. Bu akşamın teması caz ve folk şarkılar. Sevilen ve melodik caz standartlarından bol vokalli olanlar ile sakin baladlar arasında salınacağız.

gatherin.life/place/muzik-kafe

7 MART PERŞEMBE

Meyhane Elsewhere – Memet Ali Alabora | Saat: 21.00

Dünyanın “en büyük” meyhanesi, Barba ve Zorba eşliğinde online bir meyhane deneyimi sunuyor. Arkadaşlarınızla buluşabilir veya yeni kişilerle tanışabilir, hatta sonrasında muhabbeti uzatabilirsiniz de.

gatherin.life/place/meyhane-elsewhere

Herkes İçin Pilates – Funda Kocadağ  | Saat: 22.00

Sıkıcı egzersizlerden sıkıldınız mı? Hareketli ve eğlenceli bir aktivite arıyorsanız, işte tam da size göre bir fırsat! Zumba derslerimize katılmaya ne dersiniz? Zumba, sadece vücudunuzu çalıştırmakla kalmaz, aynı zamanda müzik eşliğinde dans ederek eğlenceli bir şekilde kalori yakmanızı sağlar. Stres atmak, enerji dolmak ve harika bir zaman geçirmek isteyen herkesi bekliyoruz!

gatherin.life/place/herkes-icin-pilates

9 MART CUMARTESİ

YazılımAtölyesi – Emre Yılmaz | Saat: 15.00

1- Session nedir? 2- Cookie nedir? 3- PHP Session ve Cookie’yi nasıl işler? 4- Stateless ve Stateful oturum nedir? 5- HTTP Headerları nedir? 6- API key nedir nasıl oluşturulur? 7- Kullanıcı giriş vekayıt formu nasıl yapılır? 8- Oturum sonlandırmak nedir? 9- Oturum güvenliği nasıl sağlanır? 10- Beni Hatırla özelliği nedir? 11- Şifresiz giriş ne demek ve nasıl yapılır? 12- OTP veya tek kullanımlık şifresi ne demektir? 13- İkiboyutlu doğrulama nasıl yapılabilir?

gatherin.life/place/delirehberi

10 MART PAZAR

Çocuklarla Felsefe Kulübü – Nurşah Yılmaz | Saat: 17.00

Bu Resimde Ne Görüyoruz? (9-11 yaş çocuklar için) Her hafta bir ısınma oyunu ile başlayıp, çocukları seçtiğimiz bir sanat eseri üzerinde okuma yapmaları ve söz konusu eseri kavramsal bir çerçevede yorumlamaları için yönlendiriyoruz.

gatherin.life/place/cocuklarla-dusunme-kulubu

11 MART PAZARTESİ

Tarot Radyosu – Burcu Yiğiter | Saat: 20.00

Sinema Sahneleriyle Tarot Kartları Eğitimi: Tarot kartlarını daha iyi anlamak için film sahnelerinden yararlanıyoruz. Ezberlemiyoruz deneyimliyoruz. Değnek kartlarıyla devam ediyoruz: Karşınızda “Bridget Jones’un Günlüğü” ve birtakım Değnek işleri. Değnek kartlarının anlamlarına çalışırken bunların bazen ne kadar ters gidebileceğini de gülerek izleyeceğiz… Ters de gitse tanrının sopası değneklerin dokunuşlarına gelin beraber bakalım…

gatherin.life/place/tarot-radyosu

13 MART ÇARŞAMBA

Ben Okurum –Deniz Yüce Başarır | Saat: 20.00

“Tutku aslında bir duygudan çok bir yazgı. Bu rüzgâr karşısında kürekleri bırakıp yelken açmaktan başka bir seçeneğim var mı?” Ben Okurum’ın üçüncü yüz yüze, kanlı canlı buluşmasında benimle şu yukardaki cümlenin peşine düşer misiniz? Kendimizi İngiliz yazar Jeanette Winterson’ın rüzgârına kaptıracağız bu kez. Hazır mısınız?

gatherin.life/place/ben-okurum

Beni De İşe Alın – Gökçe Kurtar | Saat: 21.00

Mülakat Atölyesi: Yetkinlik bazlı mülakat sorularına nasıl cevap verilir? Görüşmelerde kendinizi nasıl tanıtmalısınız? Başvuru sonrası süreç nasıl takip edilmeli? Ücret beklentisi nasıl konuşulur? Teklif süreci nasıl yönetilir ve nasıl arttırılır? Aklınızdaki daha nice soruya cevap veriyorum.

gatherin.life/place/beni-de-ise-alin

14 MART PERŞEMBE

Theatre CLUB – Ayla Çağla Öztaşcı | Saat: 21.30

Tiyatro üzerine konuşabileceğimiz, doğaçlama ve egzersizlerle interaktif katılım sağlayarak eğlenebileceğimiz bir club. Tiyatro, TV, Sinema sektörlerinde kadın olmak. “300gram fazlan var, mutlaka 0 beden olman, bir deri – bir kemik gözükmen lazım, biliyorsun kamera 5 kilo ekliyor”, “+ Kırışıklıkların artmış! Hemen git onlara botox yapsınlar, bir de gitmişken dudak ve çene dolgusunu da halletsinler. – Emimik? + Mimik önemli değil.” Theatre Club bu ay kadınlara uygulanan her türlü zorbalıklar bütününü konuşuyor. Karakterin gereksinimlerini önemsemeyen, güzellik yarışmalarından ve yalnızca takipçi sayısına göre sosyal medyadan oyuncu seçen ajanslara sevgilerimizle.

gatherin.life/place/tiyatro-klubu

15 MART CUMA

Arkanaki ile Rebetiko – Arkan Çinetçi | Saat: 20.00

Mart ayı buluşmamızda, rebetika dünyasının kraliçesi İstanbul doğumlu Roza Eskenazi’den ve onun yaşadığı özel dönemden konuşacağız. Tabii bol bol da parça dinleyeceğiz. Haydi gelin Roza’yı hep birlikte analım, onun için kadeh kaldıralım.

gatherin.life/place/arkanaki-ile-rebetiko

MümkünMekân – Aybala Arslantürk | Saat: 20.00

“Meditasyonla nasıl hayatta kalıyorum? Ay gerçekten kalabiliyor muyum?” sorularıyla Mümkün Mekân kapılarını açıyor. İlk buluşmamızda meditasyonla ilgili veya değil herkese meditasyon yaptırmaya niyet etmedik, kenardan bi’ bakalım azıcık üzerine konuşalım dedik. Bu buluşmanın olmazsa olmazı elbette meditasyon pratiğini hayatımıza katmayı konuşmak. Yanında da bu kadar yüksek sesle “sakinleşsin zihinler, açılsın kalpler” çağrılarına ne anlam yüklüyoruz üzerine sohbet etmek.

gatherin.life/place/mumkun-mekan

Vibra– Emirhan Süzük | Saat: 20.30

İntihar! Albert Camus’ye göre felsefenin tek sorunu. Yaşamak ya da yaşamamak! Kimine göre tanrılaşmak, kimine göre ise lanetlemek! Peki dünyada tarih boyunca buna nasıl bakılıyordu? Bir insan neden ölmek ister? Peki nasıl yardımcı olunur? Ya da yardıma ihtiyaçları var mıdır kişilerin? Felsefe tarihinden günümüze uzanan uzun bir serüvene hazır mısınız?

gatherin.life/place/vibra

16 MART CUMARTESİ

Yazılım Atölyesi – Emre Yılmaz | Saat: 15.00

Hata yakalama ve sorun çözme 1- Hata nedir? 2-İstisna Nedir? 3- Log ve Loglama ne demek? 4- Debug fonksiyonları 5- Hatalarla ilgili PHP ayarları 6- Xdebug nedir nasıl kullanılır? 7- HTTP Hata kodları 8-header() fonksiyonu

gatherin.life/place/delirehberi

17 MART PAZAR

Hazır Gitmişken – Ezgi Aral | Saat:20.00

İNGİLTERE’DE YAŞAM: Her ülkenin olduğu gibi elbette İngiltere’de yaşamanın da artıları ve eksileri var; işte bu buluşmada bu konuyu masaya yatırıyoruz. Eğer siz de İngiltere’de yaşıyorsanız, bu deneyiminizi bizimle paylaşabilir ya da İngiltere’de yaşamayı düşünüyorsanız, bu konuda fikir edinebilirsiniz. Bu keyifli sohbetimize katılmak için masanızı şimdiden ayırın!

gatherin.life/place/hazir-gitmisken

18 MART PAZARTESİ

Tarot Radyosu– Burcu Yiğiter | Saat: 20.00

SİNEMA SAHNELERİYLE TAROT KARTLARI EĞİTİMİ: Tarot kartlarını daha iyianlamak için film sahnelerinden yararlanıyoruz. Ezberlemiyoruz,deneyimliyoruz. Bu haftanın kart ve filmleri: 1-JOKER – “TheMatrix” 2-BÜYÜCÜ – “Karayip Korsanları” 3-AZİZE – “Avatar”4-İMPARATORİÇE – “Tatil/The Holiday”

gatherin.life/place/tarot-radyosu

19 MART SALI

Kız Muhabbeti– Elif Menteş | Saat: 21.30

Kız Muhabbeti: Türk kızının birinci vazifesi nedir? Trip atmak! Dolayısıyla Kız Muhabbeti’nde bu ay trip günü buluşması yapıyoruz kızlar. Siz en son neye, nasıl trip attınız? Trip taktikleriniz neler? Gelin neden erkekler bize “trip attırıyorlar” bunları konuşalım.

gatherin.life/place/kiz-muhabbeti

20 MART ÇARŞAMBA

Amerika’da Eğitim –  Ece Yılmaz | Saat: 19.00

Şu an ABD’de yüksek lisans/doktora yapsam mı diye düşünüyor ve aklınızdaki sorulara cevap arıyor olabilirsiniz. Ya da daha ileri bir süreçte başvurduğunuz okullardan size gelen teklifleri değerlendiriyor olabilirsiniz. Sürecin hangi aşamasında olursanız olun bu etkinlikte aklınızdaki sorulara cevaplar bulabilirsiniz.

gatherin.life/place/amerikada-egitim

Anlattığımız Hikâyeler – Roza Erdem | Saat: 21.00

Kadim masallar bugünün insanına ne anlatır? Merak ediyorsanız, hadi gelin. Roza Erdem her atölyede yeni bir masal anlatıyor, anlatı ardından sanatsal çalışmalarla yaratıcılığımızın kapısını aralıyor, cevaplar arıyoruz.

gatherin.life/place/anlattigimiz-hikayeler

21 MART PERŞEMBE

Meyhane Elsewhere – Memet Ali Alabora | Saat: 21.00

Dünyanın “en büyük” meyhanesi, Barba ve Zorba eşliğinde online bir meyhane deneyimi sunuyor. Arkadaşlarınızla buluşabilir veya yeni kişilerle tanışabilir, hatta sonrasında muhabbeti uzatabilirsiniz de.

gatherin.life/place/meyhane-elsewhere

Başıbozuklar Kitap Kulübü – Elif Doğan | Saat: 21.00

“Marjinalleştirilmiş bir grup olarak kadınlar, mevcut iktidar ilişkilerini dönüştürmek istiyorlarsa birbirleriyle iletişim kurmak, birbirlerinin sesini duymak, birbirleri hakkında bilgi sahibi olmak ve ittifaklar oluşturmak zorundadırlar.” – Fatmagül Berktay, Tarihin Cinsiyeti

Fatmagül Berktay’ın, Tek Tanrılı Dinler Karşısında Kadın kitabından sonra bence mutlaka okunması gereken bir diğer kitabı, Tarihin Cinsiyeti. Bu kitabı okuduktan sonra, hiçbir şeye eskisi gibi bakamayacaksınız.

gatherin.life/place/basibozuklar-kitap-kulubu

22 MART CUMA

Martı Kitap Kulübü – Nurgül Gülmez | Saat: 20.00

Mart ayında Aşk Romanları Okuyan İhtiyar adlı kitabı okuyoruz. Şilili yazar Luis Sepulveda bu romanında, Amazon ormanlarının derinliklerinde bir ömür geçirmiş, insanoğlunun ruhsuzluğunu ve doğanın bilgeliğini tanımış olan bir yaşlı adamın öyküsünü anlatıyor.

gatherin.life/place/atolye-marti

Arcadia Kitap Kulübü – Gülşah Tamkan | Saat: 22.00

Kitaplarımız, gündemde olan intihal davasının müsebbibi olan Sinek Sarayı ve Bit Palas kitapları. Bir ilke imza atıp, 2kitabı birden tartışıp, tarafları kitapları okuyarak değerlendirmek istedik.

gatherin.life/place/arcadia-kitap-kulubu

23 MART CUMARTESİ

Yazılım Atölyesi – Emre Yılmaz | Saat: 15.00

Nesne Tabanlı Programlama – 11- Nereden çıktı ve neden gerekli? 2- PHP bu işi nereden aldı? 3- PHP ne kada riyi nesne tabanlı programlamada? 4- Sınıf nedir? 5- Nesne Nedir? 6- Metodlar ve Öznitelikler

gatherin.life/place/delirehberi

25 MART PAZARTESİ

Çalışmadığın Yer Çalıştay – Ece Dursun | Saat: 20.00

“Çalışmadığın Yer” podcast kanalının ilk buluşmasında, kendini bilmenin yöntemlerini masaya yatırıyoruz. Kitap/metin analizleriyle, karşılıklı paylaşımlarla, akıl yürütmelerle ÇY Çalıştay serisinin startını veriyoruz.

gatherin.life/place/calismadigin-yer-calistay

Tarot Radyosu – Burcu Yiğiter | Saat: 20.00 

SİNEMA SAHNELERİYLE TAROT KARTLARI EĞİTİMİ: Tarot kartlarını daha iyi anlamak için film sahnelerinden yararlanıyoruz. Ezberlemiyoruz, deneyimliyoruz. Bu haftanın kart ve filmleri: 5-İMPARATOR – “Yüzüklerin Efendisi” 6-AZİZ – “Akıl Oyunları (A Beautiful Mind)” ve “Can Dostum (Good Will Hunting)” 7-AŞIKLAR – “Great Gatsby” 8-GÜÇ – “Güzel ve Çirkin” (2014 yapımı olan film)

gatherin.life/place/tarot-radyosu

26 MART SALI

Tuğba Tüfek’le Konuşan Kadınlar Kulübü – Tuğba Tüfek | Saat: 20.30

Klinik Psikolog Çimen Güldöker ile Alain de Botton’un Aşk Dersleri kitabı ekseninde aşkı ve ilişkileri konuşacağız.

gatherin.life/place/tugba-tufekle-kkk

27 MART ÇARŞAMBA

Bibliopub: Beynelmiel – Aslı Ş. | Saat: 20.00

Kitaplarla yarenlik edeceğimiz, derdimize çare, gönüllere merhem bir buluşma mekânı. Biz bize ya da konuklarımızla kurgu hikâyelerin içinden geçerek hayatımıza düşen izleri takip edeceğiz. Konuk Gülriz Uygur ile potansiyel tarih.

gatherin.life/place/bibliopub

28 MART PERŞEMBE

Taste Library – Onur Daylan | Saat: 20.45

Taste Library’nin üçüncü buluşmasında Alexandre Dumasve onun Mutfak Sözlüğüm’ünü konuşacağız. Bir yazar kendine neden birsözlük yapmak ister, neden bu eser bir gastronomi meraklıları için önemlidirdetaylı bir şekilde irdeleyeceğiz.

gatherin.life/place/taste-library

30 MART CUMARTESİ

Yazılım Atölyesi – Emre Yılmaz | Saat: 15.30

Çalışma sisteminin oluşturulması 1- Versiyon kontrolünedir? 2- Git ve Github nasıl kullanılır? 3- GNU-Make nedir? 4- Docker veDocker-Compose nedir? 5- Taslak otomasyon için Make kullanımı 6- Pull-Requestnedir? 7- Code Review nedir ve nasıl yapılır?

gatherin.life/place/delirehberi

edebiyathaber.net (5 Mart 2024)

Yorum yapın