Mark Twain’in unutulmaz karakteri Hank Morgan’ın maceraları Türkçede ilk kez

Mayıs 2, 2016

Mark Twain’in unutulmaz karakteri Hank Morgan’ın maceraları Türkçede ilk kez

kral-arthurun-sarayindaMark Twain’in “Kral Arthur’un Sarayında Connecticutlı Bir Yankeeadlı romanı, Cihat Taşçıoğlu çevirisiyle Türkçede ilk kez Nora Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

19. yüzyıl Amerikası’ndan bir yankee, talihsiz bir kaza sonucu kendini 6. yüzyılda bulur. Artık  Kral Arthur’un tebasının bir üyesidir ve çok geçmeden, İngiliz ulusunu Camelot’un zulmünden kurtarmak ve özgürleştirmek, batıl inançlarla yönetilen ülkeyi Cumhuriyet’e taşımak için kolları sıvar. Hedefiyle arasında, başta dönemin en tehlikeli adamı Merlin olmak üzere, aristokrasi, Kilise ve tabii ki krallığın kendisi dursa da, yüksek teknolojik bilgisi sayesinde engellerin tek tek üstesinden gelecektir.

Ancak unuttuğu bir şey vardır: “Mutlak güç muhakkak yozlaştırır.” Üstelik, özgürlük düşüncesi ya da yeni idealler bir toplumun kolay kolay benimseyebileceği şeyler değildir.

Kral Arthur’un Sarayında Connecticutlı Bir Yankee, sadece zaman yolculuğu kavramının temellerini atmakla kalmayan, devrimin kendi çocuklarını nasıl yediğini de gözler önüne seren bir başyapıt.

Üstelik Mark Twain’in unutulmaz karakteri Hank Morgan’ın maceraları Türkçede ilk kez! Fantastik bir ironi, anarşist bir komedi okumak isteyenler buyursun…
edebiyathaber.net (2 Mayıs 2016)

Yorum yapın