Manolito dizisinin yeni kitabı “Manolito’nun Bir Sırrı Var” çıktı

Nisan 8, 2015

Manolito dizisinin yeni kitabı “Manolito’nun Bir Sırrı Var” çıktı

manolitonun_bir_sirri_var_kapak.inddElvira Lindo’nun Manolito dizisinin yeni kitabı Manolito’nun Bir Sırrı Var, Pınar Savaş’ın çevirisi ve Emilio Urberuaga’nın resimleriyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Manolito’nun Bir Sırrı Var, Şapşaliko’yu daha yakından tanımak, iki kardeşin müthiş serüvenlerini, akıl almaz yaramazlıklarını, çılgın eğlencelerini okumak için bir fırsat daha veriyor! Gülmekten kırılacağınız dakikalara hazır olun! Çünkü Kepçe Kulak, Pasaklı, Melodi, Şişko, Ukala’yla bir olunca bu haylazlıklara karışmadan sıyrılma şansınız yok! Ve daha önemlisi kahkaha atmak serbest!

Manolito adlı çocuk kitapları dizisi İspanya’da büyük başarı kazandıktan sonra, pek çok dile çevrildi. Goscinny’nin Le Petit Nicolas (Pıtırcık – Can Çocuk Yayınları) adlı dizisi kadar sükse yaparak çocuk klasikleri arasında yerini aldı. Manolito’nun serüvenleri daha sonra sinema filmi, TV dizisi ve radyo skecine de dönüştürüldü. Film uyarlaması 2000 yılı Berlin Film Festivali’nde mansiyon aldı.

Elvira Lindo

İspanyol yazar Elvira Lindo, 1962 yılı, Cadiz kenti doğumlu. Ünlü yazar Antonio Muñoz Molina’nın karısı. Gazetelerde, dergilerde sinema ve edebiyat üzerine yazılar yazıyor. Manolito adlı çocuk kitapları dizisi İspanya’da büyük başarı kazandıktan sonra, pek çok dile çevrildi ve Goscinny’nin Le Petit Nicolas ( Pıtırcık – Can Çocuk Yayınları) adlı dizisi kadar sükse yaparak çocuk klasikleri arasında yerini aldı. Manolito’nun serüvenleri daha sonra sinema filmi, TV dizisi ve radyo skecine de dönüştürüldü. Film 2000 yılı Berlin Film Festivali’nde mansiyon aldı.

edebiyathaber.net (8 Nisan 2015)

Yorum yapın