M. Sunullah Arısoy 2013 Şiir Ödülü Ergül Çetin’in

Mayıs 22, 2013

M. Sunullah Arısoy 2013 Şiir Ödülü Ergül Çetin’in

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen M. Sunullah Arısoy 2013 Şiir Ödülü Aldanışlar adlı yapıtıyla Ergül Çetin’in oldu.

Ayrıca Hilal Karahan’ın ‘’Ateşi Bölen Gece’’ adlı yapıtına ödüle büyük emek veren ve 21 Aralık 2012’de yaşamını yitiren seçici kurul üyesi Burhan Günel ‘in anısına KEGEV özel ödülünün verilmesi uygun görüldü. Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Halim Yazıcı’dan oluşan seçici kurulun da katılacağı ödül töreni 10 Mayıs Cuma günü Kuşadası’nda yapıldı.

M.Sunullah Arısoy Ödülü daha önceki yıllarda Türk dili alanında Emine Yurtçu, Zerrin Küsmez, Selma Kavas, Prof. Dr. Ömer Demircan, Ali Dündar ve İlhan Türk’e; şiir dalında ise Haydar Ünal, Mustafa Yıldız, Asım Öztürk, Zeynep Kurada, Ayten Mutlu, Turgay Fişekçi, Selahattin Yolgiden, Arzu K. Ayçiçek, Veysel Çolak, Muzaffer Kale, Ahmet Günbaş ve İhsan Topçu’ya verilmiş; Halim Yazıcı da KEGEV özel ödülüne değer görülmüştü.

Yaşamının son yıllarını Kuşadası’nda geçiren ve ölümünden sonra kendisine ait 8.000 kitabın, eşi Ülkü Arısoy tarafından Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı’na bağışlanmasıyla vakıf bünyesinde adını taşıyan bir kütüphane açılan M.Sunullah Arısoy’un anısını yaşatmak amacıyla verilen ödüllerin gelecek yıllarda da sürdürüleceği bildirildi.

edebiyathaber.net (22 Mayıs 2013)

Yorum yapın