Lütfi Özgünaydın’ın konuğu Füruzan

Eylül 24, 2019

Lütfi Özgünaydın’ın konuğu Füruzan

Lütfi Özgünaydın’ın bir buçuk yıldır İFSAK’ta sürdürdüğü “edebiyat fotoğraf” söyleşilerinin bu ayki konuğu yazar Füruzan. 26 Ekim Cumartesi günü Yapı Kredi Kültür Sanat Loca salonunda saat 19.00’da yapılacak. 

Özgünaydın, etkinlik için bir araya geldiği Füruzan’ın fotoğraflarını İstiklal Caddesi, Galata Kulesi çevresi ve Karaköy’de çekti. Bu fotoğraflardan müziğini Füruzan’ın seçtiği sekiz dakikalık bir video hazırlandı. Usta fotoğrafçı Lütfi Özgünaydın’ın Füruzan’ın Türkiye edebiyatının en kıymetli yazarlarından biri olduğunu belirtip şu ifadeleri kullandı. “Füruzan’ın yapıtları benim hayatımda da önemli bir yerde durmakta. Füruzan, ‘sıradan’ insanların hikâyelerini anlatmıştır. Onların iç dünyalarını başarılı bir şekilde anlatmıştır.” Etkinlik üzerine çok çalıştığını belirten Özgünaydın, tüm sanatseverleri etkinliğe beklendiğini de sözlerine ekledi.

Özgünaydın’ın sürdürdüğü “edebiyat fotoğraf” söyleşileri önümüzdeki günlerde Özdemir İnce, Gültekin Çizgen, Buket Uzuner ve Latife Tekin’le devam edecek.

edebiyathaber.net (24 Ekim 2019)

Yorum yapın