Loren Edizel Edebiyat Haber’e konuştu

Nisan 21, 2017

Loren Edizel Edebiyat Haber’e konuştu

Loren Edizel görselİzmir’in çokkültürlü kimliğinden ilham alarak kurguladığı İzmir Hayaletleri romanıyla edebiyat çevrelerinden büyük ilgi gören Loren Edizel, 22. İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak. Yazar, bu vesileyle Edebiyat Haber’in sorularını yanıtladı.

İzmir seyahatiniz hakkında duygularınızı alabilir miyiz? 

İzmir’e seyahat etmek benim için her zaman heyecan verici. Çok sevdiğim bir şehri ve denizi tekrar görmek, özellikle sevdiğim insanlara kavuşmak beni her gidişimde mutlu ediyor. Fakat bu sefer kitapseverlerle karşılaşacağım ve sohbet edeceğim için daha da heyecanlıyım. Bir yazar olarak bunu yaşamak büyük bir şans ve ayrıcalık. İzmir Kitap Fuarı’na katılmamı mümkün kılan Tudem Yayın Grubu’na ve Delidolu yayın yönetmeni  Ayşegül Utku Günaydın’a da bu davet için minnettarım.

İzmir Hayaletlerinin Türk okurlar tarafından gördüğü yoğun ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Kitabımın  ilgi görmesi benim için büyük bir sevinç kaynağı. Bu beğeni  İzmir’in geçmişine yönelik ilginin artmasıyla ilişkili olabilir. İzmir Hayaletleri’nin konu aldığı tarihi sürecin –Birinci Dünya Savaşı’nın sonu, İzmir’in işgali, kurtuluşu, büyük yangın ve sonrası – üzerinden neredeyse  yüz yıl geçti. Belki tüm bunların da etkisi vardır. Olaylara biraz da uzaktan bakmak, değişik bir perspektiften yaklaşmak ilgiyi artırabiliyor.

İzmir’de bulunacağınız süre zarfında neler yapacaksınız?

22, 25 ve 27 Nisan tarihlerinde Delidolu standında İzmir Hayaletleri’ni imzalıyor olacağım. Ayrıca 22 Nisan cumartesi günü saat 16.00’da, “Smyrna’nın İzinde Bir Roman, Bir Yazar: İzmir Hayaletleri & Loren Edizel” isimli panelde konuşmacı olacağım. Fuar etkinliklerinin dışında, 23 Nisan Pazar günü İzmir Yakın Kitabevi’nde bir okuma kulübüne ve ardından  imza etkinliğine katılacağım. Tüm bunların yanı sıra çeşitli yerel ve ulusal gazetelerde, dergilerde röportajlarım olacak. Ve pek tabii ki, okul etkinlikleri. Özellikle genç okurlarla buluşacağım için çok heyecanlıyım. İzmir ajandam dolu dolu geçeceğe benziyor!

edebiyathaber.net (21 Nisan 2017)

Yorum yapın