Londra yolcusu kalmasın

Mart 12, 2013

Londra yolcusu kalmasın

Türkiye’nin ‘Odak Ülke’ olduğu Londra Kitap Fuarı 2013’ün kültür programı açıklandı. Londra Kitap Fuarı 2013 Odak Ülke Kültür Programı, Türkiye’nin tanınmış yazar ve yayıncılarını İngiltere’ye taşıyacak.

Program, İngiliz okurlarla Türk yazarları buluşturarak etkileşime geçmeleri için fırsat sunuyor. British Council Kültür Programı’nda, dört kente yayılmış 15 farklı mekânda düzenlenecek 40’a yakın etkinlikte Türkiye’den 20 yazar, bazıları İngiltere’den olmak üzere 35 panelist, çevirmen ve editör yer alıyor. Yazarlar, değişim halinde olan Türkiye’de yazarlık uğraşını ele alacak, edebiyat ve yazarlığın geleceğini tartışacaklar. Kültür Programı, Londra Kitap Fuarı’nda 11 yazarla dört seminer düzenleyecek Türkiye Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi işbirliği ile hazırlandı.

British Council tarafından Kültür Programı’na katılmak üzere desteklenen yazarlar şunlar: İnci Aral, Oya Baydar, Fethiye Çetin, Fatih Erdoğan, Murat Gülsoy, Hakan Günday, Müge İplikçi, Ayşe Kulin, Mario Levi, Perihan Mağden, Bejan Matur, Murat Menteş, Murathan Mungan, Barış Müstecaplıoğlu, Aslı E. Perker, Elif Şafak, Ece Temelkuran, Ayfer Tunç, Ahmet Ümit ve Mehmet Yaşin. Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi tarafından desteklenen yazarlar ise Beyazıt Akman, Filiz Aygündüz, Nazan Bekiroğlu, Esmahan Aykol, Faruk Şüyün, Turhan Günay, Buket Aşçı, Cem Erciyes, Tarık Tufan, Şav-kar Altınel ve Salih Zengin.

Londra Kitap Fuarı’nın Odak Ülke ‘Günün Yazarı’ etkinliğine Elif Şafak konuk olacak. Kültürel program kapsamında Elif Şafak seminerlere katılmanın yanı sıra imza günü etkinliklerine de katılacak. Konuk yazarlar ve diğer katılımcı yazarlar Londra Kitap Fuarı’nda farklı konuları ele alacaklar. Bu konular arasında ‘Değişim Halindeki Türkiye’de Yazarlık’, ‘Türkiyeli Çocuk Kitabı Yazarları: Çocukları Okumaya Yönelten Şeyler Nelerdir?’, ‘Çağdaş Türk Edebiyatı Nedir?’, ‘Türkiye’de Kitap ve Ekran: Rekabet mi, İşbirliği mi?’ ve ‘Türkiye’de Edebiyatın Geleceği’ gibi başlıklar yer alıyor.

12 Mart 2013

Haberin devamı için>>>

Yorum yapın