Kütüphane Şehri Projesiyle apartmanlar kütüphaneye dönüşüyor

Ağustos 25, 2020

Kütüphane Şehri Projesiyle apartmanlar kütüphaneye dönüşüyor

Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde hayata geçirilen ve ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri olan OKUYAY Platformu’nun (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu) destek verdiği pilot projelerden Kütüphane Şehri Projesi, Ankara’da çocukları kitaplarla buluşturmaya başladı.

Kütüp-Anne Platformu tarafından yürütülen projenin en önemli ve eğlenceli faaliyetlerinden biri olan Kütüphane Şehri Kur oyunu için evlere gönderilen okul öncesi ve ilk okuma kitapları, hazırlanan özel posterlerle birlikte sahiplerine ulaşıyor.

Okuma kültürüyle mahalle kültürünü pekiştirmeyi amaçlayan ve apartman sakinlerinin birlikte başvurabildiği proje kapsamında, pencerelere asılan posterlerle apartmanlarda her bir hane bir kitap, her bir kat bir raf ve her bir apartman bir kitaplığa dönüşüyor.

Projeye dahil olmak için @kutupanne Instagram hesabının profilinde bulunan formu doldurarak kayıt yaptırılabilir ve Kütüp-Anne Platformu internet sayfasından detaylı bilgi edinilebilir.

edebiyathaber.net (25 Ağustos 2020)

Yorum yapın