Kurak Günler, 19 Mayıs’ta Netflix Türkiye’de

Nisan 24, 2023

Kurak Günler, 19 Mayıs’ta Netflix Türkiye’de

Kurak Günler dijitalde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Birçok festivalden ödülle dönen ve tartışmaları da beraberinde getiren film, 19 Mayıs itibarıyla Netflix Türkiye’de olacak.

Emin Alper’in dördüncü uzun metrajlı filmi Kurak Günler, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor. 

Politik ve psikolojik gerilim türlerinin unsurlarını taşıyan film; dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirdi.

Filmin başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç paylaşırken, yardımcı rollerde Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz onlara eşlik ediyor. Ay Yapım ile Liman Film’in yapımcısı olduğu, Türkiye-Fransa-Almanya-Hollanda-Yunanistan-Hırvatistan ortak yapımı olan Kurak Günler, 9 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşmuştu.

Kaynak: Ranini.TV (24 Nisan 2023)

Yorum yapın