küçük İskender külliyatına doğru

Kasım 14, 2019

küçük İskender külliyatına doğru

küçük İskender’in 4 şiir kitabı daha Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Erotika                                    

Gözlerinde asılsız ihbarlar yatıyor,

şeytan ürüyor

kızıl Dudaklarında erdem denizinin!

#erotika #isyan #yeraltı #karşıkültür #cinsellik #cesaret #erotizm #hayalgücü

Dedem Beni Korkuttu Hikâyeleri

sevgi buluşu peşinde

ezeli bir siyah menekşe acısı..

#cinsellik  #şiddet #isyan  #içmek  #arkasokaklar  #karşıkültür  #kaçış

Yirmi5april

Gecem ki, kendi saflığına döndü. Ah, saf beyaz sessizliğini örtündü kalbim de.

küçük İskender, her yeni baskıda bölümler eklediği yirmi5april’i sürekli gelişen bir organik metin, masal-şiir olarak tanımlamıştı. Gençlere ve yetişkinlere adanmış bu ayartıcı masallar yeraltını, yalnızlıkları, ölümcül güzellikleri, tehlikeli keşifleri, tüm değerlere meydan okumayı konu alıyor.

#başkaldırı #baştançıkma #esirlik #yalnızlık #anarşi #iyivekötününötesi

666

Kimseyle uyumlu olmak zorunda değilsin.

Cesur, özgür ve güçlüysen yenersin.

İlk olarak 1994’te yılında basılan, daha sonra yasaklanmasına rağmen defalarca yeni baskısı yapılan 666, 2019 Temmuz’unda aramızdan ayrılan küçük İskender’in yaratıcılığını özgürce sergilediği bir metin-şiir. Alayın, şehvetin, alacakaranlığın, isyanın içinden yazılan, hayat kurtarmak için kötünün dilini konuşan, iyiye ulaşmak için de şeytana kulak veren bu benzersiz ve alabildiğine cesur metin nihayet yeni okurlarıyla buluşuyor.

#şeytan #ayartma #cinsellik #karşıkültür #isyan #kötülük #yaratıcılık #aşk

küçük İskender’in Can Yayınları’ndaki diğer kitapları: “Her Şey” Ayrı Yazılır (2016), Waliz Bir (2016) Mayıs Giremez (2017), The God Jr. (2017), Kırık Kadeh Sineması İftiharla Sunar (2017) Periler Ölürken Özür Diler (2017), Türkçe Sözlü Hafif Mavi (2017), Arkadaşlar İçin İntihar Vakti (2017), Ölen Sevgilimin Şiir Defteri (2017), İkinci Waliz (2018) 666 (2019) Gözlerim Sığmıyor Yüzüme (2019). 

küçük İskender (Derman İskender Över), 28 Mayıs 1964’te İstanbul’da dünyaya geldi. Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde beş yıl eğitim gördü. Tıp eğitimini de, peşinden girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nü de yarıda bıraktı. Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebî türde eserler verdi. Yurtdışında yayımlanan antolojilerde şiirleriyle yer aldı. 2000 yılında Orhon Murat Arıburnu, 2006 yılında Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü’nü kazandı. 2014’te Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü, 2017’de Necatigil Şiir Ödülü’nü aldı. Avrupa’da, ABD’de şiir okumalarına, panellere, sempozyumlara katıldı. Kürtçe ve Almancada kitapları basıldı. Şiir performansları yaptı, Ağır Roman, O Şimdi Asker gibi sinema filmlerinde rol aldı. küçük İskender 3 Temmuz 2019’da aramızdan ayrıldı.

edebiyathaber.net (14 Kasım 2019)

Yorum yapın