Korkunun Klasikleri Kara Çınar’da

Ağustos 8, 2019

Korkunun Klasikleri Kara Çınar’da

Çeşitli yazarların öykülerinden oluşan Klasik Korku Öyküleri Çınar Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Klasik Korku Öyküleri’nde insana dair dehşet, uygarlığın huzursuzlukları, evin ve ailenin tekinsizliği, ölüm ve bilinmeyenle kurduğumuz ilişkinin kopma noktaları birleşiyor. Klasik korku öyküsünün “edebiyat” hüviyeti kazanmasında pay sahibi olan bu karanlık metinler, usta yazarların zihinlerinden fırlamış kâbuslarla dolu bir geçit töreni sergiliyor.

Charlotte Perkins Gilman’ın feminist-gotik öyküsü “Sarı Duvar Kâğıdı”, Mary E. Wilkins Freeman’ın önemli eseri “Luella Miller”, hayalet öykülerinin üstadı M. R. James’ten “Mezzotint”, Ambrose Bierce’ın erken dönem eko-gotik eseri “Evdeki Asma”, Perceval Landon’ın unutulmaz hortlak öyküsü “Thurnley Manastırı”, F. Marion Crawford’ın korkunç “Çığlık Atan Kurukafa”sı, Arthur Morrison’ın tekinsiz mücevheri “Üst Kattaki Şey”, E. F. Benson’ın düşsel ve gotik şaheseri “Kuledeki Oda”, H. P. Lovecraft’ın, korku edebiyatı tarihinde dönüm noktası olarak kabul edilen, Cthulhu mitosunun nüvesinin ortaya çıktığı “Dagon” öyküsü bu derlemede bir araya geliyor.

“Bu evde garip bir şey var, hissediyorum.” 

Klasik Korku Öyküleri, “Geceyi Yaşa!” sloganıyla yola çıkan ve çeşitli korku, bilimkurgu, polisiye ve doğaüstü edebiyat eserlerini yan yana getirecek olan “Kara Çınar” dizisinin dördüncü kitabı.

Çevirenler: Elif Ersavcı, Seda Ersavcı, M. Boran Evren, Berivan Özkoçak, Ahu Ayan, Kamucan Yalçın, Yankı Enki

edebiyathaber.net (8 Ağustos 2019)

Yorum yapın