“Kore ve Türkiye Edebiyat Buluşması” 5 Kasım’da

Ekim 3, 2022

“Kore ve Türkiye Edebiyat Buluşması” 5 Kasım’da

“Kore ve Türkiye Edebiyat Buluşması” 5 Kasım Cumartesi 14.00’te Ankara CEPA AVM-Cinemaximum’da düzenlenecek. Söyleşide Koreli yazarlar Jung Myung Lee ve Kiho Lee okurlarıyla buluşacak.

Söyleşinin moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Mahmut Ertan Gökmen yürütecek.

Kore Kültür Merkezi (KOCIS) ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından bu sene ikincisi düzenlenecek “Kore ve Türkiye Buluşmaları” ekim ve kasım aylarında gerçekleşiyor. İlk etkinlik, 26-27 Ekim 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak “Kore ve Türkiye Yayıncılar Buluşması” oldu. Kore’den ve Türkiye’den 46 yayınevinin çevrimiçinde bir araya geldiği buluşmalarda karşılıklı telif alışverişi görüşmeleri yapıldı.

Buluşmalar, Kore ve Türkiye arasındaki yayıncılık ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılıklı telif alışverişinin desteklenmesi ve işbirliği imkanlarının artırılmasını hedefliyor. İki ülkenin yayıncılık sektörü paydaşlarını ve okurlarını bir araya getirecek “Kore ve Türkiye Buluşmaları” her iki dilin yayıncılık alanındaki üretimlerini karşılıklı desteklemek, işbirliklerini ve edebiyatlarını daha çok duyurmak amacını taşıyor.

Konuşmacıların özgeçmişine buradan ulaşabilirsiniz. 

edebiyathaber.net (3 Kasım 2022)

Yorum yapın