“Kolezyum’u Çalan Adam” yayımlandı

Mart 18, 2015

“Kolezyum’u Çalan Adam” yayımlandı

kolezyum'u_calan_adam_kapak.inddAndersen Ödüllü ünlü İtalyan yazar Gianni Rodari’den 5 yaş ve üstü çocuklar için yeni bir kitap: Kolezyum’u Çalan Adam, Can Çocuk Yayınlarından çıktı.

İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan dünyanın en çok turist çeken yapılarından biri olan Kolezyum, Gianni Rodari’nin kalemiyle ilginç bir hırsızlık hikâyesinde başrolü oynuyor.

“İlk Okuma Kitapları” dizisinden çıkan Kolezyum’u Çalan Adam, okumayı yeni öğrenmiş çocukları ilginç hikâyesiyle buluşturmaya hazır.

Kolezyum’u çalmayı kafasına koymuş bir adam sizce bunu nasıl yapabilir? Her gün oradan bir parça taş alıp evine getirmeyi denese ve bunu aylarca, yıllarca sürdürse acaba sonunda başarılı olabilir mi, ne dersiniz? Bu tuhaf hırsızlık öyküsünün sonu da hikâyesi kadar ilginç.

Gianni Rodari, İtalya’nın yetiştirdiği en iyi çocuk kitapları yazarı olarak tanınan Gianni Rodari, daha on yaşındayken şiirler yazıyor, müzikle uğraşıyordu. Amacı müzisyen olmaktı. Yirmi yaşında müzik öğretmeni oldu. Uzun süre gazetecilikle uğraşan yazar, bir çocuk gazetesinin yönetmenliğini de yaptı. 1947’den beri çocuklar için yazan Rodari, 1970 yılında Hans Christian Andersen Ödülü’nü aldı.

edebiyathaber.net (18 Mart 2015)

Yorum yapın