“Kocasını öldüren kadın” romanlarıyla tanınan yazar, eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı

Eylül 17, 2018

“Kocasını öldüren kadın” romanlarıyla tanınan yazar, eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı

“Kocasını öldüren kadın” romanlarıyla ünlenen 68 yaşındaki Nancy Crampton Brophy, eşini öldürme suçundan tutuklandı.

Kötü evlilikler, kendisini cinayete kurban gitmiş gibi göstererek evden kaçan kadınlar veya kocalarını öldüren ev hanımlarıyla ilgili kitaplar yazarak ünlenen Amerikalı polisiye yazarı Nancy Crampton Brophy, eşini silahla vurarak öldürme suçundan tutuklandı.

Nancy Crampton Brophy, geçmişte bazı eserlerinde kocasını öldürmeyi planlayan karakterlerin hikayesini anlatmıştı. Bunların en bilinen ise “The Wrong Cop” isimli kitabında  “evliliğinin her gününü kocasını öldürdüğünü hayal ederek” geçiren bir kadını anlatmış. “How to Murder Your Husband” (Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz) adlı bir makalesinde de eşini öldürmek isteyen bir kadının izleyebileceği en etkili beş yöntemden, olası cinayet silahlarından ve yakalanmamanın püf noktalarından bahsetmiş.

Ancak Brophy bu makaleyi kaleme aldıktan bir süre sonra Portland polisleri tarafından tutuklandı. Mahkeme kendisini suçlu bulup kefaletsiz olarak hapse gönderdi. Brophy ise herhangi bir itirazda bulunmadığı gibi savunma da yapmadı.

Brophy’nin eşi Daniel, geçtiğimiz haziran ayında iş yerinde yakın mesafeden vurularak öldürülmüş ama katili bir türlü bulunamamıştı. Polis tüm aramalara rağmen olası bir katil belirlenememişti ta ki Nancy Crampton Brophy, söz konusu makaleyi yazıp kocanızı kendi ellerinizle vurarak öldürmenin en ideal yollardan biri olduğunu açıklayana dek…

Kaynak: (kayıprıhtım.com) 17 Eylül 2018

Yorum yapın