Kitapseverler ve yayıncılık sektörü için yeni bir platform

Mart 23, 2022

Kitapseverler ve yayıncılık sektörü için yeni bir platform

Bookinton.com, Türkiye’nin Kitap Platformu olmak hedefiyle yayına başladı. 

Kitapları merkezine alan Bookinton, nitelikli okumalar yapmak isteyen okurlar için kitap incelemeleri sunmasının yanı sıra, yayıncılık sektörünün bütün paydaşları için sektörün gündemini de tutan bir haber sitesi niteliğinde. 

Kitaplar kategorisinde yer alan tüm inceleme yazıları, deneyimli Bookinton editörleri tarafından hazırlanıyor. Editörler, inceleme yazısı hazırlayacakları kitapları okuduktan sonra Bookinton’ın özel kriterleri ve editoryal bakış açıları ile harmanlıyor. Bu içerikler okura, kitabı oluşturan tüm elementleri (çevirmen, illüstratör, çeviri/imla değerlendirmesi, sayfa sayısı, hedef kitlesi vs) sunuyor. Ayrıca, tüm inceleme yazılarında yazar hakkında kısa bilgilere de yer veriliyor.

Bookinton Kitap Platformu, her ay yayıncılık sektörünün gündemini oluşturan konular hakkında röportajlar yayımlıyor. Editörlerden, çevirmenlerden, yayınevi mutfağında çalışanlardan görüşlerini alarak sektörün gelişimine katkı sağlayacak sorularla çözüm arayan konuları gündeme taşıyor. Röportajların yanı sıra sosyal medya hesapları üzerinden de birtakım konuşulmayan konuları gündeme getirmesiyle sektörde ilgiyle takip ediliyor. 

Kitapların oluşum sürecinden okura uzanan yolculuğuna kadar her konuyu içeriklerine taşıyan Bookinton’ın temel amaçlarından biri Türkiye’de okuma kültürü ve alışkanlıklarının gelişimine katkı sağlamak. Bu doğrultuda, Okurdan bölümüyle okurların da kitaplar hakkında görüşlerini özgürce duyurmalarını sağlıyor.

Kitapseverler için nitelikli bir kitap referans sitesi ve yayıncılık sektörü çalışanları için mevcut gündemlerini takip edebilecekleri bir haber kaynağı olan platform, tüm okurları yeni bir bakış açısıyla buluşturmak için Bookinton.com’a bekliyor. 

İletişim

Web: www.bookinton.com

e-posta: [email protected] 

Instagram: https://www.instagram.com/bookinton

Twitter: https://twitter.com/bookinton

Linkedin https://www.linkedin.com/in/bookinton

Facebook: https://www.facebook.com/Bookinton 

Youtube: https://www.youtube.com/bookinton 

edebiyathaber.net (23 Mart 2022)

Yorum yapın