Kitap-lık dergisinin yeni sayısı çıktı

Mart 6, 2024

Kitap-lık dergisinin yeni sayısı çıktı

Kitap-lık dergisinin Şavkar Altınel dosya konulu 232. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kitap-lık’ın 232. sayının (Mart-Nisan 2024) kapak konusu Şavkar Altınel ve son kitabı Wisconsin, 1963. Sezen Ergen Breitegger, Altınel ile kapsamlı bir söyleşi yaptı. Kaya Genç, Altınel’in kitabını kişisel anlatısı üstünden uzun bir yazıyla yorumladı.

Engin Soysal’ın “Julio Cortázar ile Bir Günde Seksen Devriâlem” yazısı, Haydar Ergülen’in Şubat ayında yitirdiğimiz Süreyya Berfe üstüne yazısının yanı sıra Serdar Rifat ile yeni anlatısı Bir Gün Düşü üstüne, Ursula K. Le Guin’in Mülksüzler romanının 50. yılı dolayısıyla da yazarın kızı Elisabeth Le Guin ile yapılan söyleşiler bu sayının diğer öne çıkan sayfaları.

Güven Turan, Tuğrul Tanyol, Mehmet Mümtaz Tuzcu, Turgay Kantürk, Zafer Şenocak, Enver Topaloğlu, Ömer Erdem, Gürsel Bektaş, Anıl Cihan, Salih Akkaya şiirleri; Feridun Andaç, Batıkan Köse, Sacide Alkar Doster, Adil İzci, Serap Karakuş Besi, Doğu Kaşka öyküleri; Mehmet Ergüven, Gürsel Korat, Emrah Yolcu, Neşe Aksakal yazıları; Erendiz Atasü, Sevin Okyay, Besim F. Dellaloğlu söyleşileriyle kitap-lık dergisinin 232. sayısında.

Şavkar Altınel: “Beni edebiyattan soğutan, hayatında hiçbir şey onu sarsmadığından içinde anlatacak bir şeyi olmayan bir yazarın, konusunu başka bir kaynaktan alıp işlemeye çalıştığına ya da, başka bir deyişle, ‘tırnak içinde’ yazdığına tanık olmak”

edebiyathaber.net (6 Mart 2024)

Yorum yapın