Kitap Kurtları Kulübü Buluşmaları ekim konuğu Çağlar Tanyeri

Ekim 20, 2026

Kitap Kurtları Kulübü Buluşmaları ekim konuğu Çağlar Tanyeri

Kitap Kurtları Kulübü’nün bu ay konuğu Çaplar Tanyeri olacak. 21 Ekim Çarşamba günü saat 20.30’da okurlarla bir araya gelinen etkinlikte moderatörlüğü Kübra Çiğdem İnal üstlenecek. 

Bültenden

2009 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Herta Müller’i, YÜREKTEKİ HAYVAN isimli romanı üzerinden, eseri dilimize kazandıran Çağlar Tanyeri ile konuşacağız.

Çavuşesku diktatörlüğüne başkaldıran yazar ve şairlerin arasında yer alan Herta Müller, 1953 yılında Romanya’da dünyaya geldi. Romanya’nın Alman azınlığına mensup olan Müller, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman saflarında yer almış babasının Nazi sempatizanlığını şiddetle eleştirdiği gibi, annesini -o doğmadan evvel- beş yıl boyunca Sovyet gulaglarında tutan ve tüm Romanya’nın üzerinde tahakküm kuran faşist devlet düzenine de karşı çıkmıştır.

Bir dönem Romanya’da kitapları yasaklanan Herta Müller’in, toplumsal travmayı yansıtan özgün dili ve kronolojiyi parçalayan anlatım tekniğiyle öne çıkan YÜREKTEKİ HAYVAN isimli romanı Kleist Ödülü’nü ve Uluslararası IMPAC Dublin Ödülü’nü aldı.

Çağlar Tanyeri kimdir?Çağlar Tanyeri 1960 yılında İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesini ve İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. 1986-2012 yılları arasında İstanbul Üniversitesi ve Okan Üniversitesinde edebiyat, kültür, edebiyat çevirisi ve eleştirisi dersleri verdi. 1989’da edebiyatbilim alanında yüksek lisans, 2003’te çeviribilim alanında doktora tezini tamamladı. 1986 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalarının arasında Herta Müller, Christoph Ransmayr, Norbert Gstrein, Peter Weiss, Dieter Forte, Rolf Lappert, Wilhelm Genazino, Franz Kafka, Stefan Zweig, Sigmund Freud çevirileri de bulunmaktadır.

Yorum yapın