“Kıraç Gökyüzü”: Geçiş halindeki bir toplumun etkileyici bir portresi

Haziran 22, 2016

“Kıraç Gökyüzü”: Geçiş halindeki bir toplumun etkileyici bir portresi

kıraç gökyüzü2013’te Afrika Commonwealth Kitap Ödülü’ne layık görülen E. E. Sule’nin “Kıraç Gökyüzü” adlı romanı Damla Karadeniz ve Hamza Zeytinoğlu çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitap hakkında:

“Ergenlik çağındaki yetenekli Murtala, şiddetli çatışmalar ve ailesinin başına gelenlerden dolayı değer verdiği her şeyi yitirme tedidiyle karşı karşıya kalır.
Hem hakiki hem de hayali canavarlar tarafından kovalanırken sağduyusunu ve yaşanabilir bir gelecek duygusunu korumaya çalışır. Kentin yıkıntılarında izler arar, yanıtların peşine düşer. Nijerya’nın kuzeyindeki modern yaşama dair eşsiz içgörüler sunar.
Dinsel çatışmaları ele alışındaki ezber bozan diliyle, yazar E. E. Sule bu romanda, geçiş halindeki bir toplumun etkileyici bir portresini çiziyor.”

Yazar hakkında: 

E. E. Sule, Nijerya’da Abuja Üniversitesi İngilizce ve Edebiyat Araştırmaları Bölümünde “Yaratıcı Yazım, Şiir ve Edebiyat Kuramı” eğitimi veren Dr. Sule Emmanuelle Egya’nın edebiyat alanında kullandığı takma isimdir. Akademik eser ve makaleleri dışında, İktidarsız Cennetler (Impotent Heavens) ve Utanç (Shame) adlı öykü derlemelerini ve Çıplak Güneş (Naked Sun), Dalaşan Diller (Knifing Tongues) veBana Denizin Anlattıkları (What the Sea Told Me) adlı şiir kitaplarını yazan E. E. Sule, 2009 yılında “ANA/NDDC Gabriel Okara Şiir Ödülü”nü ve ilk romanı Kıraç Gökyüzü ile 2013 “Commonwealth Book Prize for Africa” ödülünü kazanmıştır.

Kitaptan bir bölüm için>>>

edebiyathaber.net (22 Haziran 2016)

 

Yorum yapın