“Kendi Gölgesinde” başlıklı grup sergisi Arter’de ziyarete açıldı

Ekim 24, 2023

“Kendi Gölgesinde” başlıklı grup sergisi Arter’de ziyarete açıldı

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan Kendi Gölgesinde başlıklı grup sergisi, ziyaretçileri yapıtların birbirleriyle kurdukları yakınlıklar ve mekânla girdikleri etkileşimden doğan ara bölgeleri keşfetmeye davet ediyor. Yapı Kredi’nin desteğiyle gerçekleşen sergi, Arter’in giriş ve -1. kat galerilerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Kendi Gölgesinde başlıklı koleksiyon sergisi; iç ve dış, kamusal ve mahrem, varlık ve yokluk, hafıza ve unutma, boşluk ve beden gibi tematik ikilikler etrafında kurgulanırken, bunlar arasındaki ilişkilerden doğan ara bölgeleri araştırıyor. 25 sanatçının yapıtlarına yer veren sergi, Arter’in giriş ve -1. kat galerilerini kapsayacak şekilde birbirini tamamlayan iki bölümden oluşuyor.

Arter Koleksiyonu’ndanoluşturulan Kendi Gölgesinde sergisinde bir araya getirilen yapıtlar, serginin isminde de atıfta bulunulan görünmezlik, belirsizlik, gizlenmişlik, muğlaklık gibi nitelikleriyle, ziyaretçileri zihinlerinde uyanan izlerin peşinden gitmeye, gölgede kalanı aramaya, kendi düşünsel ve duygusal katılımlarıyla zenginleşecek bir sergi deneyimine ortak olmaya davet ediyor.

Çoğu kez sıradan veya gündelik malzemeler, nesneler ve durumlardan yola çıkıp bunları sıradışı ve beklenmedik müdahalelerle dönüştüren; karartma, eksiltme, tekrarlama, yer değiştirme gibi yöntemlerle işleyen; gölgeyi ışığa, meçhulü maluma, ayrıntıyı bütüne yeğleyen bu yapıtlar, mekânda kurdukları etkileşim ve yakınlıklar yoluyla yeni anlam arayışları için puslu bir görüş alanı açıyorlar.

Yapı Kredi’nin değerli desteğiyle gerçekleşen Kendi Gölgesinde sergisi, 19 Ekim 2023 tarihinden itibaren Arter’in giriş ve -1. kat galerilerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Sergide Yer Alan Sanatçılar

Hüseyin Bahri Alptekin, Mirosław Bałka, Pedro Barateiro, Michał Budny, Hera Büyüktaşçıyan, Jae-Eun Choi, Cevdet Erek, Terry Fox, Hreinn Friðfinnsson, Bilge Friedlaender, Deniz Gül, Mona Hatoum, Rolf Julius, Nadia Kaabi-Linke, Šejla Kamerić, Borga Kantürk, Mohammed Kazem, Inge Mahn, Ferhat Özgür, Seza Paker, Pinaree Sanpitak, Chiharu Shiota, Yaşam Şaşmazer, Hema Upadhyay, Nika Zupančič

edebiyathaber.net (24 Ekim 2023)

Yorum yapın