“Kanıta Dayalı Yönetim” raflarda

Kasım 30, 2023

“Kanıta Dayalı Yönetim” raflarda

Eric Barends ve Denise M. Rousseau‘nun “Kanıta Dayalı Yönetim” adlı kitabı, Zehra Ece Polat çevirisiyle The Kitap Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İşletmelerde ve kuruluşlarda kararlar çoğu zaman heveslere, modaya ve ünlü CEO’ların başarı hikâyelerine dayanır. Ayrıca geleneksel modeller ve son teknoloji çözümler çoğu zaman vaat ettiklerini yerine getiremiyor. Bu durum yöneticileri, iş liderlerini, danışmanları ve politika yapıcıları büyük bir zorlukla karşı karşıya bırakıyor: Trendlerden ve hızlı çözümlerden nasıl uzak durulabilir ve bunun yerine kurumu desteklemek için geçerli ve güvenilir kanıtlar nasıl kullanılabilir?

Bu soruna yanıt olarak kanıta dayalı yönetim; kurumsal veriler, profesyonel uzmanlık, paydaş değerleri ve bilimsel literatür gibi birden fazla kaynaktan gelen ve eleştirel olarak değerlendirilmiş kanıtları kullanarak karar verme kalitesini artırmak amacıyla geliştirilmiştir.

Bu kitap, daha iyi kurumsal kararlar almak için kanıt toplamak, onları anlamak ve kullanmak için gereken belirli becerileri ortaya koyuyor.

Kanıta Dayalı Yönetim, yöneticilere, danışmanlara ve organizasyon liderlerine, karar verme süreçlerinin kalitesini ve sonuçlarını iyileştirmek için bilgi ve pratik beceriler sağlayan kapsamlı bir rehber.

Yazarlar Hakkında:

Eric Barends, Kanıta Dayalı Yönetim Merkezi’nin Genel Müdürü’dür. 5 yılı yöneticilik, 15 yılı üst düzey yöneticilik olmak üzere 20 yıllık bir yönetim tecrübesine sahiptir. Büyük ve orta ölçekli şirketlerin ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların yönetim ekiplerine ve yönetim kurullarına kanıta dayalı yönetim ve yöneticilerin gelişimi konularında tavsiyelerde bulunmaktadır. Avustralya Ulusal Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Amsterdam Vrije Üniversitesi’nden Kanıta Dayalı Yönetim alanında ilk doktorasını tamamlamıştır.

Denise M. Rousseau, Carnegie Mellon Üniversitesi Heinz Koleji’nde Profesör ve Tepper İşletme Okulu’nun ortağıdır. Yönetim Akademisi’nin eski başkanı ve Journal of Organizational Behavior dergisinin baş editörü olan Rousseau, bugün Kanıta Dayalı Yönetim Merkezi olarak faaliyet gösteren ve Akademik Kurul Başkanı olduğu, kanıta dayalı örgütsel kararları destekleyen bir akademisyenler, danışmanlar ve yöneticiler ağı kurmuştur. Akademik katkılarından ötürü Academy of Management’ın (Yönetim Akademisi) Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü kazanmış ve kitabının iki kez yönetim konusunda en iyi kitap seçilmesiyle Terry Ödülü’ne layık görülmüştür. Doktorasını Berkeley’deki California Üniversitesi’nde Psikoloji alanında tamamlamıştır.

edebiyathaber.net (30 Kasım 2023)

Yorum yapın