Kalplerinizde ince bir sızı bırakacak öyküler: Söz Uçar Hasar Kalır | Mualla Selen Yüksel

Mayıs 18, 2022

Kalplerinizde ince bir sızı bırakacak öyküler: Söz Uçar Hasar Kalır | Mualla Selen Yüksel

Oyuncu ve yazar Devrim Yakut’un ikinci kitabı Söz Uçar Hasar Kalır, geçtiğimiz günlerde Küsurat Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. 

Devrim Yakut, ilk kitabını kendi deyimiyle “dünyanın durmak zorunda kaldığı bir zamanda”, yani pandemi sürecinde yazmıştı. İddialı olmaktan uzak kalarak, yazdıklarını kendine bir armağan olarak sunduğunu belirtmiş olsa da ikinci öykü kitabı ile öykü yazarlığının hakkını verdiğini görüyoruz.

Söz Uçar Hasar Kalır, yara almış fakat içindeki gücü kaybetmemiş karakterleriyle on öyküden oluşuyor. Hayatın raylarından sakince geçen bir trende yolculuk eder gibi bir kompartımandan diğerine misafir olurken akıp gidiyor öyküler. Yarım kalmış her hikâye eninde sonunda sonlanır düsturuyla; edilmesi gereken vedalar ediliyor, dilenmesi gereken özürler dileniyor, kapanması gereken defterler kapanıyor ve hikâyeler gibi dingin yolculuğumuz da nihayetine eriyor. İstanbul’u keşmekeşine rağmen sevmeye devam edenlerle bir dost meclisinde “dibine vuruyor”, içimizden yükselen acımasız sese, “Dur!” diyor, dargın baharları affetmenin iyileştirici gücüyle kucaklıyoruz. 

Devrim Yakut’un dingin ve akıcı üslubundan okuyacağınız öyküler, kalplerinizde ince bir sızı bırakacak. Hayatta her daim olduğu gibi; söz uçacak, geriye hasarı kalacak. Söz Uçar Hasar Kalır ile yolculuğunuz bittiğinde trenden nemli gözler ve buruk bir tebessümle ineceksiniz. 

“Sanki aramızda hayat için yakılmış bir mum vardı da konuşursak nefesimizin yarattığı esintiden mum söner diye korkuyorduk. Mum incinmesin, hayat devam etsin diye susuyorduk.”

edebiyathaber.net (18 Mayıs 2022)

Yorum yapın