“Kahve sosyolojisi” üzerinden şehri anlamak

Haziran 1, 2015

“Kahve sosyolojisi” üzerinden şehri anlamak

Fotograf+Ela+Emeksiz.+BAU+Yeni+Medya+Bolumu“Yuppieland Yükselen Yeni Yaşam Tarzları ve ‘Mutenalaşan’ Kentler: Amsterdam ve İstanbul’daki Dönüşümleri Anlamak” başlıklı uluslararası seminer, Amsterdam Üniversitesi’nden Prof. Jan Rath ve Bahçeşehir Üniversitesi Kreatif Endüstriler Merkezi’nden Dr. Volkan Aytar tarafından 2 Haziran 2015 Salı günü 14:00- 17:00 saatleri arasında İstiklal Caddesi No 181’de bulunan Merkez Han’daki Hollanda Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek.

Seminer, son yıllarda İstanbul’da meydana gelen baş döndürücü değişimi anlamak için sosyolojik bir bakış açısıyla yenilikçi multi-medya eserlerini bir araya getiriyor. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne ev sahipliği yapan Galata Yerleşkesi çevresindeki hızlı dönüşümden de örnekler içeren etkinlik, “kahve çekirdeklerinin ve kahvenin sunulduğu cafe’lerin” izini sürerek yerel ve global eğilimleri mercek altına alıyor.

Bu uluslararası seminer, özgün bir İstanbul-Amsterdam kıyaslaması yapacak. Bu iki önemli şehirdeki tüm yeni kentsel formları, mekânsal dönüşümleri ve insan coğrafyasını anlamlandırmaya çalışacak etkinlikte akademik sunumların yanı sıra, video, fotoğraf ve enstalasyon gibi görsel-işitsel çalışmalara da yer verilecek.

Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yapılacak etkinlikte Prof. Jan Rath ve Dr. Volkan Aytar’ın yanı sıra gazeteci Kübra Par da şehirde insan ve etkileşimi üzerine bir sunum yapacak. Seminer kapsamında ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü öğrencilerinin imzasını taşıyan belgesel çalışmaları, sokak röportajları ve enstalasyonlar da davetlilerle buluşacak.

Bu seminere katılmak isteyenlerin Hollanda Araştırma Enstitüsü’ne ([email protected]) e-mail göndererek kayıt olmaları gerekiyor.

edebiyathaber.net (1 Haziran 2015)

Yorum yapın