Kafka, 11-12 Mayıs’ta İstanbul’da

Mayıs 11, 2016

Kafka, 11-12 Mayıs’ta İstanbul’da

roman-kahramanlari-fest-1Gazete Duvar’dan Ahmet Külsoy’un haberine göre, başkanlığını edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan’ın yaptığı “İstanbul Edebiyat Roman Kahramanları Festivali”, 11-12 Mayıs tarihleri arasında Maltepe Üniversitesi’nde yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın himayesinde yapılacak festivalin teması “Kafka” olacak.

Festivali, Maltepe Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Roman Kahramanları Dergisi birlikte düzenliyor.

Festivalin açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yapacağını belirten Roman Kahramanları Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Asan, hayatımızda iz bırakmış bir çok roman kahramanı üzerine, yazar, eleştirmen ve uzman isimlerin görüşlerini belirteceğini kaydetti.

Roman Kahramanları Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Asan şöyle konuştu: “Dönüşüm’ün Gregor Samsa’sı, Dava’ın Jozeph K’sı, Şato’nun Kont Westwest’i, Huzur’un Mümtaz’ı, Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nün Nuri Efendisi. Hep bildik, ailemizden biri. Oysa biz onları usta yazarların düş gücüyle kitap sayfalarında yaşam bulmuş kurmaca kişilikler, yani roman kahramanları olarak tanıdık.”

Öte yandan festivalde Maltepe Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Şimşek ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar da festivale ilişkin görüşlerini dile getirecek.

Katılımcılar

– Nabi Avcı
– Doğan Hızlan
– Ömer Asan
– Gonca Özmen
– Adnan Tekşen
– Hayriye Ünal
– Metin Celal
– Tayfun Pirselimoğlu
– İbrahim Dizman
– Beşir Ayvazoğlu
– İskender Pala
– Necdet Neydim
– Abdullah Uçman
– Ercan Yılmaz
– Gürkan Doğan
– Ramazan Korkmaz
– Yunus Balcı
– Turgay Kurultay
– Ahmet Sarı
– Bahtiyar Aslan
– Musa Göçmen

edebiyathaber.net (11 Mayıs 2017)

Yorum yapın