Kadın Yazarlar Derneği’nden öykü kitabı projesi

Ekim 18, 2019

Kadın Yazarlar Derneği’nden öykü kitabı projesi

Kadın Yazarlar Derneği yeni bir kitap projesi ile kadınların sesi olmaya devam ediyor. Kadınların erkek egemen toplumun belirlediği yaşamlara mahkûm edilerek, sessizleştirildiğinin altını çizen Kadın Yazarlar Derneği’nin IV. Kadın Öyküleri Projesi’nin teması “konuş(a)ma-dıklarımız”. 

Eril dili kırmak ve yazmak özgürleştirir diyerek kadınları yazmaya teşvik etmek amacıyla, bugüne kadar; Tanıklıklarla 12 Eylül-Kadınlar Anlatıyor, Yazİzmir-Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor, kitap projelerinin ardından, Söz Kesmek /Kına Yakmak/ Nikâh Kıymak, Konan Göçen Kadınlar /Göç Öyküleri ve Yüzleşme Öyküleri seçkilerini hazırlayan Kadın Yazarlar Derneği bu kez, “Konuşamadıklarımızı, yaşayamadıklarımızı, tabularımızı, dilimizin ucuna kadar gelip de söylemediklerimizi mektuplara dökmeye var mısınız?” diye soruyor kadınlara.

KATILIM ŞARTLARI:

* Proje kadınlara açıktır, teması “Konuş(a)ma-dıklarımız”dır ve gönderilecek metinler MEKTUP şeklinde öyküleştirilmelidir.
* Her yazar 1 (Bir) öykü ile projeye katılabilir.
* Kin, nefret, ötekileştirme içeren ve katılma şartlarına uymayan metinler değerlendirme dışı kalacaktır.
* Öyküler en fazla 4 (Dört) A4 sayfası uzunluğunda, Word belgesi olarak, Times New Roman yazı karakteri ile 12 punto, 1,5 satır aralığında ve normal kenar boşlukları ile (Her yön 2,5 cm.) yazılmalıdır.
* Yazar öykü ile birlikte (10 punto, Times New Roman karakteri ile 6 satırı geçmemek üzere) özgeçmişini ve iletişim bilgilerini (Tel No ve e-mail adresi) göndermelidir.
* Öyküler yalnızca “[email protected]” adresine gönderilmelidir.

*Öykülerin son gönderilme tarihi 1 Şubat 2020’dir.

Proje İletişim: 537 313 62 11

DEĞERLENDİRME KURULU:

Semiramis Yağcıoğlu, Sevgi Çifter, Figen Uyguner, Müzeyyen Güler, Deniz Uluköse Ceylan

edebiyathaber.net (18 Ekim 2019)

Yorum yapın