Kadın Yazarlar Derneği, bu yıl 8 Mart’ta bir dergi çıkarttı: ‘F’

Mart 30, 2012

Kadın Yazarlar Derneği, bu yıl 8 Mart’ta bir dergi çıkarttı: ‘F’

İzmir’de üç yıldan fazla bir zamandır faaliyet gösteren Kadın Yazarlar Derneği, bu yıl 8 Mart’ta bir dergi çıkarttı: ‘F’ dergisi. Adını ‘feminizm’den alan dergi tümüyle kadınlar tarafından hazırlandı.

Kadın Yazarlar Derneği’nin dergisi “F”nin ilk sayısı geçtiğimiz 8 Mart’ta çıktı. Cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığı yapmayan, nefret söyleminden, ırkçılık ve militarizmden uzak duran bütün kalemlere açık olan dergi; kadınların düşünce, deneyim ve birikimlerini birbirleriyle paylaşmaları için ufak da olsa bir yol olmayı hedefliyor. Derginin amaçları arasında kadına dair sorulara yanıt aramak, edebiyat, tarih, ekonomi, felsefe ve benzer birçok alanda kadınların var oluş biçimlerini sorgulamak, kadınların tarihe bıraktığı izleri görünür kılmak, feminist teori ve feminist bakış açısı konusunda derinleşmek, feminist dili ve düşünceyi tartışmak ve sanat ve edebiyatta cinsiyetçilikten uzak yeni bir dil arayışında bulunmak da var.

Şiirden öyküye, denemeden makaleye, fotoğraftan resme, şiire kadar her türlü katkıya açık olan dergide, çıkış tarihi itibariyle genel olarak ‘8 Mart’ı, kadın kurtuluş mücadelesini, kadına yönelik erkek şiddetini merkezine alan yazılara, şiirlere ve söyleşilere yer verildi. Derginin önümüzdeki sayıdan itibaren her sayıda farklı bir tema ile çıkarılması planlanıyor. Önümüzdeki sayının dosya konusu ise ‘Mahremiyet’…

‘F’ dergisini çıkaran ‘Kadın Yazarlar Derneği’ 27 Ekim 2008’de İzmir’de yaşayan bir grup kadın yazar tarafından ‘eril dilden uzak alternatif bir edebiyat yapmak, kadınların duygu, düşünce, deneyim ve değerleriyle üretilmiş yeni bir edebiyat peşinde olan kadın yazarları buluşturmak, onların birbirlerinden güç almalarına katkıda bulunmak’ amacıyla kuruldu. Daha önce de ‘Paylaşalım Öğrenelim’, ‘Tanıklıklarla 12 Eylül / Kadınlar Anılarını Paylaşıyor’ ve ‘Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor’ gibi projeleri hayata geçiren dernek, kadınların kendi emekleri ve güçleriyle çıkardığı bu dergiyle birlikte İzmir’de kadınların kendi sözlerini söyleyeceği bir alan daha açmış oldu.

Üç ayda bir çıkacak olan ‘F’ dergisi, söyleyecek sözü olan tüm kadınların kendilerine güç katmasını, özünü, sözünü, bakışını paylaşmasını bekliyor. (

Kaynak : Hülya Anbarlı
Uçan Süpürge Yerel Kadın Muhabirler Ağı, İzmir

Bu haber 29 Mart 2012 tarihinde istanbuldasanat.org adlı sitede yayınlanmıştır.

“Kadın Yazarlar Derneği, bu yıl 8 Mart’ta bir dergi çıkarttı: ‘F’” üzerine bir yorum

Yorum yapın