“Kadın Şiirleri” yayımlandı

Şubat 23, 2017

“Kadın Şiirleri” yayımlandı

KADINŞİİRLERİkapak222 şairin yer aldığı “Kadın Şiirleri” Kafekültür Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

2012 yılından bu yana çeşitli temalarda edebiyat eserleriyle bir araya gelen yüzden fazla kadın edebiyatçı, sayısı 10’u geçen proje kitaplar ürettiler. Kadın doğasının tamamen eseri olan ve bir ideal birlikteliğinden doğan bu Kadın Edebiyatı hareketinin son halkası olan KADIN ŞİİRLERİ, 22 kadın şairin şiirleriyle birlikte, kadına dair özlü cümlelerinden oluşan ve aynı zamanda kolektif bir manifesto niteliği taşıyan bir önsözden oluşuyor.

Ülkemizde ve dünyada, tarihsel yıkıcılığını ve iktidarını paylaşmaktan asla geri durmayan eril zihniyet ve tahakkümlere karşı kadın yine düşünerek, yaratarak, şiir okuyarak ve söyleyerek varoluşunu en kutsal yanlarını sergiliyor, varlığının bir şöleni olarak.

Bu şiirler sessiz kalmayan tüm kalp ve vicdanlar için…

Katkıda bulunan şairler:

ARZU ARABACIOĞLU – AYCAN TÜRK – CANDAN SELMAN – ÇİĞDEM KESKİNBIÇAK – EMEL KAYA – EZGİ DEMİR – FİLİZ ZİBEK – GÜLAY BULUT BİLDİRİCİ – GÜLCE KOÇ – HALE NUR DURMUŞ – KADER SEVİNÇ – MELİKE ASLI ŞAHİNSOY – MELİS OLÇUM – ÖZLEM ALPÖZGEN – RAŞEL RAKELLA ASAL – RENGİN KARASU – RÜYA İNCİ – SELDA GENÇ – ŞİRİN PARKAN – TUĞÇE TEKHANLI – VUSLAT ÇAMKERTEN – ZEYNEP ESRA

edebiyathaber.net (23 Şubat 2017)

Yorum yapın