Kadın öyküleriyle her yıl çoğalan 8 Mart Projesi 2. yılında

Mart 8, 2022

Kadın öyküleriyle her yıl çoğalan 8 Mart Projesi 2. yılında

Editörlüğünü Funda  Ergenekon’un yaptığı “22 Kadın 22 Öykü” Artshop Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Geçen yıl 21 Kadın 21 Öykü mottosuyla başlayan yeni kadın edebiyat geleneği, bu yıl da 22  Kadın 22 Öykü olarak devam ediyor. Heyecan verici projenin fikir annesi olan Funda  Ergenekon yıllarca sürecek bir geleneğin ikinci yılında, 22 Kadın 22 Öykü kitabının  editörlüğünü de üstleniyor. Projenin temel fikri 2021, 2022, 2023 ve devam eden yıllarda  sayıları yıllarla artacak kadın öykü yazarını aynı kitapta buluşturmak.  

Sayılar arttıkça kadın yazarların sesi daha da güçlenecek. Öyküler biriktikçe edebiyatta  kadının adı daha fazla duyulacak. Geçen yıl bir ilki gerçekleştirerek başlayan proje, edebiyat  geleneklerinde eril ezberleri de bozuyor. Kadınların öykülerinin unutulmaz seslerini duymak  ve edebiyatta kadın sesini desteklemek için yeni çıkacak kitabı okuyabilirsiniz. 

Sayılara Meydan Okuyan Kadın Öyküleri 8 Mart’ta Yeni Kitapta 

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yılın sayısına göre artan kadın öyküleri, bir kitapta  buluşuyor. Artshop Yayınları tarafından basılan bu kitap aynı zamanda modern öykücülüğün  de arşivini tutacak bir çalışma.  

Kadınlar için kayda değer bir 8 Mart armağanı olan bu gelenekle, nesilden nesile aktarılacak  bir dayanışma başlamış bulunuyor. İsimler ve öyküler her yıl değişiyor ve dayanışma yıllara  meydan okuyacak bir zaman kırılmasını tetikliyor.  

2022 yılında 22 Kadın 22 Öykü kitabıyla devam eden bu müthiş proje ile siz de kadınların  edebiyattaki sesini destekleyebilirsiniz. Editör ve fikir annesi Funda Ergenekon’un başvurular  arasından seçerek kitaba aldığı birbirinden güzel 22 öyküyle kadınların yanında gizemli bir  edebiyat yolculuğuna çıkmaya davetlisiniz. 

Kitapta öyküleri ile Aybüke Çolakoğlu, Aysun Eliş, Belgin Bıyıkoğlu, Berrin Yıldırım  Yelkenbiçer, Burçin Kaya, Cemile Kurtaş, Çilem Bila, Dilek İşcen Akışık, Elif Yalçın, Esra  Sungun, Ferah Aladağ, Funda Ergenekon, Gülşah Babayiğit, Hatice Dökmen, İlkay Genç,  Mehtap Alpak, Meltem Akhan, Meyrem Karadeniz, Nesrin Ata, Neşe Cengiz, Özlem Barlok ve Yasemin Aslıhan Babalık yer alıyor. 

Kitabın kapak tasarımında yer alan yağlı boya resim ise ressam Hülya Boyacı fırçasından  çıkmış olup kitaba ve kadın gücüne olan desteğin ne kadar yayıldığını da gösteriyor. 

Kadın Dayanışmasını Edebiyatta Görünür Kılan Müthiş Proje 

Eril egemen edebiyat dünyasında gelenekler, yarışmalar hep erkek odaklıdır. İşte bu proje  edebiyatta kadın dayanışmasını görünür kılarak kadın öykülerine can veriyor.  

22 Kadın 22 Öykü kitabında geleneğin devamı olarak 22 kadın yazardan 22 öykü yer alıyor. Kitap, 8 Mart’ta yayınlanıyor. Yeni yazarlardan yeni öyküler geleneğin 2. yılında ve 2. kitapta  sizleri bekliyor. Edebiyatta kadın dayanışmasının eşsiz bir örneği olan bu projeyi desteklemek  için 22 Kadın 22 Öykü kitabını almayı unutmayın.

edebiyathaber.net (8 Mart 2022)

Yorum yapın