Kadıköy’de 8 Mart etkinlikleri

Mart 4, 2015

Kadıköy’de 8 Mart etkinlikleri

PrintKadıköy Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, panel, tiyatro oyunu ve film festivali ile kutluyor.

Belediyenin ilk etkinliği “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Film Festivali” olacak. Filmler, Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak gösterilecek. Program kapsamında 5 Mart Cumartesi günü 11.00’de “Kurtuluş Son Durak”, 13.00’te “Benim Adım Malala” ve 15.00’te “Caramel” filmleri izlenebilecek. 6 Mart Pazar günü ise 11.00’de “Persepolis”, 13.00’te “Kurtuluş Son Durak” ve 15.00’te de “Made İn Dagenham (Kadının Fendi)” filmleri izleyiciyle buluşacak.

Kadınlar Günü Paneli CKM’de

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadelenin Neresindeyiz? Şiddetin Çeşitli Görünümleri” konulu panel, 13.00 ile 16:00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selmin Kaşka’nın yapacağı panelin konuşmacıları ve konu başlıkları şöyle; Semra Eren-Nijhar Sosyolog-Belgesel Yapımcısı “İngiltere ve Almanya’da Kadına Yönelik Şiddet: Gelişmiş Ülkelerde Kadına Yönelik Şiddet Artıyor”, Yrd. Doç. Dr. Aylin Akpınar Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi “Toplumumuzdaki Şiddet Döngüsü ve Kadın”, Aysel Yıldırım Sosyal Hizmet Uzmanı/Çift-Aile Terapisti “Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Yönelik Şiddet”, Dr. Gülcan Urhan Sosyal Hizmet Uzmanı “Türkiye’de kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin Genel Görünümü. Panelde Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel’de “Kadıköy Belediyesi’nde kadına yönelik şiddetle mücadele programları ile ilgili konuşacak.

Kadınlar gününde tiyatro etkinliği

Kadıköy Belediyesi, 8 Mart nedeniyle ücretsiz tiyatro gösterimi düzenliyor. 8 Mart Salı 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da sahnelenecek Boğaz İçi Gösteri Sanatları Topluluğunun “Bir Kadın Uyanıyor” oyununa tüm Kadıköylüler davetli.

Bilboardlar kadınların

Kadıköy Belediyesi ayrıca açık hava ilan/reklam panolarını kadınlara açtı. Belediye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde en etkili tanıtım mecrası olan bilboardlarında kadınların 8 Mart etkinliklerine, mücadele gününe özgü tasarım çalışmalarına yer veriyor. Bu kapsamda, 5 kadın örgütünün afişleri, Kadıköy’ün genelinde 25 noktadaki bilboardlarda yer alıyor.

Belediye ayrıca geçen Kasım’da yapılan “Kadın Forumu”nda yapılan tüm konuşmaları, önerileri somutlaştırıyor. Hazırlanacak kitabın, yerel yönetimlerin kadın politikaları geliştirmelerine yönelik bir yol haritası olarak basılı bir kaynak olması hedefleniyor.

Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye, www.kadikoy.bel.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (4 Mart 2016)

Yorum yapın