“Kaderin Çocukları”: Vampirler diyarındaki macerada son perde

Nisan 1, 2013

“Kaderin Çocukları”: Vampirler diyarındaki macerada son perde

Korku edebiyatının ustası Darren Shan’ın Saga” olarak adlandırdığı on iki kitaplık vampir serisinin son kitabı Kaderin Çocukları, Arif Cem Ünver çevirisiyle Tudem Yayınları’nca yayımlandı.

Pek çok dile çevrilen ve 2009 yılında beyazperdeye uyarlanan Ucubeler Sirki’nin son halkası ile seri tamamlanıyor.

Darren Shan sıradan bir öğrenciydi; ta ki yakın arkadaşı Steve’le birlikte Ucubeler Sirki’ne gidip orada bir vampirle karşılaşana kadar… Hayatları sonsuza dek değişecekti çünkü aynı gece Darren, “karanlığın çocuğu” olarak yeniden doğmuştu… Serinin ilk altı kitabı, Darren’ın Vampir Prensi’ne dönüşmeden önceki hayatından kesitler sunarken, dizinin diğer kitapları ise bir prens olan Darren’ın hayatla ve Vampanez Lordu’yla olan amansız mücadelesini anlatıyor.

Serinin son kitabında heyecanın dozu doruk noktasına ulaşıyor. Darren yine iki arada: Kaybederse ölüm, kazanırsa lanet peşini bırakmayacak. Ezeli düşmanı Steve Leopard ile yüzleşme zamanı gelip çattı: İkisinden biri ölecek. Hayatta kalansa Gölgelerin Hükümadarı’na dönüşerek Dünya’yı mahvedecek. Darren’ın kaderi yazıldı mı? Yoksa Darren kaderini kendi çizebilecek mi?

Nefes kesici bir maceraya hazır olun.
Vampir Prensi Darren Shan’ın dehşet dolu bir dünyada ölümle son randevusu…

edebiyathaber.net (1 Nisan 2013)

Yorum yapın