Jonathan Safran Foer’den “Bu Bizim Havamız”

Temmuz 8, 2020

Jonathan Safran Foer’den “Bu Bizim Havamız”

Jonathan Safran Foer’in “Bu Bizim Havamız” adlı kitabı, Şahika Tokel çevirisiyle Siren Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kıyamete mahkum bir dünyada nasıl yaşanır? Çağdaş edebiyatın en özgün seslerinden Jonathan Safran Foer, Bu Bizim Havamız’da gezegenimizin içinde bulunduğu krizden ve onu ortadan kaldırmak için yapabileceklerimizden bahsediyor. Bu Bizim Havamız, topluca gerçekleştirebileceğimiz bireysel bir eylem planına odaklanıyor ve bizi, çok geç olmadan, yaşadığımız yaralı dünyayı iyileştirmeye çağırıyor. Giderek ısınan gezegenin saçtığı tehditleri insan faaliyetlerinin yol açtığı onulmaz hasarın ışığında ele alan yazar, hakikatin öyküsünü kendi öyküleriyle, kendi iç hesaplaşmasıyla birleştiriyor.

Gelecekten bugüne uzanıp kendimize bir mesaj iletebilsek, uzaya gidip dünyaya bir de oradan bakabilsek, sevdiklerimizi ne zaman ve nasıl kaybedeceğimizi bilebilsek bugün neler yapar, nasıl yaşardık?

Bu Bizim Havamız, her şeye rağmen “daha yaşamak isteyen” insanlar için bir el kitabı.

Jonathan Safran Foer

1977 doğumlu Jonathan Safran Foer, Amerikan edebiyatının en yeni ve ilgi çekici seslerinden biri. Los Angeles Times ve San Francisco Chronicle tarafindan “Yılın Kitabı” seçilen, Guardian İlk Roman Ödülü’ne layık görülen ve Son On Yılın En İyi Kitapları (2010) listelerinde boy gösteren Her Şey Aydınlandı, Liev Schreiber’in yönetmenliğinde sinemaya da uyarlanmış ve ülkemizde gösterilmiştir. Granta’nın 2007 yılı En İyi Genç Amerikan Yazarları seçkisinde yer alan Foer, edebiyatçı kimliğinin yanı sıra koleksiyonculuğa olan ilgisi ile de öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl yayımladığımız romanı Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın, The New York Times tarafından “göz kamaştırıcı fikirlerle dolu ve zeka fışkıran bir roman” olarak tanımlanmış ve Foer; Paul Auster, Italo Calvino gibi büyük ustalarla kıyaslanmıştır. The Rolling Stone ve Esquire dergilerinin Yılın İnsanları –People of the Year- listelerinde yer alan Foer, hayatla kurgunun iç içe geçtiği, mekanların ve objelerin adeta canlanarak karakterleri ve anlatıyı tamladığı insancıl ve çarpıcı romanları ile önümüzdeki yıllarda da adını sıkça duyacağımız, önemli bir yazar. Son olarak Eating Animals kitabı ile adından söz ettirmekte olan Foer, New York şehrinde, Brooklyn’de yaşamaktadır.

edebiyathaber.net (8 Temmuz 2020)

Yorum yapın