John Le Carré’nin yeni romanı “Nazik Bir Durum” yayımlandı

Haziran 22, 2015

John Le Carré’nin yeni romanı “Nazik Bir Durum” yayımlandı

Nazik Bir Durum-kapakJohn Le Carré’nin yeni romanı “Nazik Bir Durum”, Ali Cevat Akkoyunlu çevirisiyle Kırmızı Kedi tarafından yayımlandı.

Kötülüğün zaferi sadece iyi adamların hiçbir şey yapmamasına bağlı! Le Carré yılların deneyimini son kitabı Nazik Bir Durum ile gözler önüne sererken Britanya’nın Ortadoğu politikalarına da ayna tutuyor.

İslami terörle mücadele kılıfı altında paralı askerler sağlayan bir şirketle kirli bağlantılar kuran hırslı bir bakan. Britanya Hükümeti’nin üst kademelerindeki bu büyük tezgâhı fark eden genç bir bürokrat. Bu kumpası aydınlatmak için giriştiği araştırmalarda devlet sırlarından küresel ekonominin komplolarına, cinayetlerden entrikalara sürüklenen genç bürokrat, pastoral İngiliz taşrasında emekli bir diplomat ve başına buyruk güzel kızıyla kader birliği yapacaktır.

Le Carré son kitabı Nazik Bir Durum ile Yeni İşçi Partisi’nin iktidarında Ortadoğu’daki çalkantılara karşı duruşunu, alması gereken sorumlulukları ve yaptığı ölümcül hataları deşifre ediyor, gözler önüne seriyor.

edebiyathaber.net (22 Haziran 2015)

Yorum yapın