Jehan Barbur’dan yeni kitap: “Garam”

Eylül 29, 2022

Jehan Barbur’dan yeni kitap: “Garam”

Jehan Barbur’un yeni kitabı “Garam” İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlandı. Kitabın lansmanı 1 Ekim Cumartesi 18.30’da Bodrum Kaktüs Kafe’de yapılacak. 

Tanıtım bülteninden

Şarkıcı, besteci ve söz yazarı Jehan Barbur’un 6’ncı kitabı Garam’da Barbur’un bir öyküsü ve şiirleri yer alıyor. Müziğini Garam’ın satır ve dizelerinde de hissettiren Jehan Barbur kitabında, bir insanın yaşam yolcuğundaki çelişkileri, sorgulamaları, çıkmazları ve çaresizlikleri, var oluşun doğasını okuruyla paylaşıyor. 

Kitabın kapak resmi ressam Kader Genç’e ait. Eser, “İlk Taşı Günahsız Olanınız Atsın” adıyla Nuri İyem Koleksiyonu’nda yer alıyor. 

Kitabın editörü Şule Tüzül, Garam’a dair şunları söyledi: “Garam’ın öykü ve şiirleri, aslında tek ve büyük bir hikâyenin, birbirinden bağımsız gibi görünen ama birbirine çok derin bağlarla bağlı parçaları. Garam bir yolculuk hikâyesi. Bir insana özgü olduğu kadar herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir yolculuk bu. Her insanın deneyimlediği duyguları, o duyguların kaynağına, derinlerine giderek anlatıyor. Garam’ın dili akıcı ve yumuşak, Jehan’ın şarkılarını dinlerken nasıl iyi hissediyorsak, keyif alıyorsak, mutlu oluyorsak öyle ilerliyoruz Garam’ın sayfalarında. Ancak aynı zamanda cesur ve tavizsiz bir dil; bu kadar yalanken nasıl sahicilik beklediğimizi, bu kadar iki yüzlü ve bencilken nasıl samimiyet beklediğimizi, bu kadar nefret doluyken nasıl sevgi beklediğimizi sözünü sakınmadan sorguluyor. Garam, anlatmaya değil, anlamaya çalışan bir kitap, okurlarını da bu yolculuğa davet ediyor. Başka hiçbir isim bu kitaba Garam’dan daha çok yakışamazdı; Garam, sadece insanın değil, doğanın ve yaşamın içinde kendiliğinden var olan aşk ve tutkunun bir sanatçının gönülden çıkıp gelen en katıksız ve en çıplak sözcükleriyle dile gelişi.”

Yazar hakkında

Jehan Barbur, prodüktör, söz yazarı, besteci ve şarkıcı kimliğiyle 2009-2018 yılları arasında ADA Müzik etiketiyle Uyan, Hayat, Sarı, Sizler Hiç Yokken, Evim Neresi, Kuzgun’u Uçmak ve Ürkerek Söylerim olmak üzere yedi solo albüm, ayrıca on adet tekli (single) yayınladı. Birçok dergiye, gazeteye köşe yazıları ve şiirler yazan sanatçı, 2013’te öykü ve şiirlerden oluşan Çatıdaki Çimenler – Sen’e Yazılar adlı ilk kitabını, 2016’da yirmi isimle yaptığı röportaj derlemelerinden oluşan Baba Öyküler, 2017’de Sevmediğim Atlaslar, 2019’da Düğüm Ağacı adlı şiir kitaplarını ve ayrıca bir mülakat ve günce niteliği taşıyan Uyumsuza Notlar, Bir Tomris Uyar Kitabı’nı yayımladı.

edebiyathaber.net (29 Eylül 2022)

Yorum yapın