Jasper Kent efsanesi kaldığı yerden devam ediyor!

Temmuz 6, 2012

Jasper Kent efsanesi kaldığı yerden devam ediyor!

Fantasy Book Review sitesinin “En İyi Tarihsel Fantastik Roman” listesine taht kuran On İki‘nin yazarı Jasper Kent, serinin en can alıcı kitabıyla yeniden aramızda!

2010 yılında yayımlanan On İki adlı ilk kitapla tüm dünyada “fantastik roman” kavramını alt üst edip milyonlara ulaşan Jasper Kent, Danilov Beşlemesi’nin yeni romanı Çarın Laneti‘yle raflara girmeye hazırlanıyor! Serinin üçüncü kitabı Çarın Laneti’nde 1855 tarihine, Rusya’ya gidiyoruz… Otuz yıllık barış döneminin ardından Avrupa’da yeniden savaş rüzgârları esiyor. Kırım’da Sivastopol kenti kuşatılmış, kuzeyde Sen Petersburg abluka altında. Ancak “savaştan daha ölümsüz olanlar” gömüldükleri yerden dirilecek ve asıl var olma mücadelesi o zaman başlayacak!

Ülkeleri giderek gücünü yitirirken aralarındaki gizli bağdan habersiz bir erkekle bir kadın, ortak miraslarıyla hesaplaşmak zorunda. Tamara Komarova, Moskova’da vahşi bir cinayeti ortaya çıkarıyor ve bunun, 1812’den beri şehirde işlenen seri cinayetlerin sonuncusu olduğunu keşfediyor. Sivastopol’daysa Dimitriy Alekseyeviç Danilov, sadece İngiliz ve Fransız Müttefik ordularının silahlarına değil, babasının otuz yıl önce toprağın derinliklerine gömdüğünü sandığı vurdalak’lara karşı da direnmek zorunda kalacak.

Rus tarihinin kurguyu aratmayan gerçekleriyle olağandışı bir vampir hikayesini ustaca bütünleştiren Kent, 2012 yazının en iddialı kitabına imzasını atıyor! Tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de yayımlanan serinin son iki kitabı da şimdiden merakla bekleniyor.

“Jasper Kent, Rus tarihi konusundaki engin bilgisi ve usta anlatımıyla, gerçekleri olağandışı bir vampir öyküsüyle harmanlayarak  Rus İmparatorluğu’nun alternatif tarihini yazmayı sürdürüyor. XIX. yüzyıl Rus roman geleneğinin özünü yansıtan bu zengin ayrıntılarla örülü roman, vampir öykülerine meraklı olanların yanı sıra Rus edebiyatı tutkunları için de çok çekici.” – Library Journal

edebiyathaber.net (6 Temmuz 2012)

Yorum yapın