Jan Devrim’den yeni öyküler: “Meczubun Oğlu”

Mart 18, 2022

Jan Devrim’den yeni öyküler: “Meczubun Oğlu”

Jan Devrim’in “Meczubun Oğlu” adlı öykü kitabı Yeni İnsan Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bazen biten bir aşk, bazen mahallenin meczubu, bazen de çocukluğun dinmez görüntüleri var öykülerde. Arka plan hüzünlü ama umutlu, düşsel ama gerçek, geçmiş ama gelecek dolu. Üç bölümlü ayrışma içinde belki tümden gelecek, belki de bir evin duvarındaki resimlerden tüme varacaksınız.

“Mahalleli akşamları kalan yemekleri verirdi ona. Birazını kendisi yerdi. Ama ne yemek; üstüne akıtarak, sakallarına bulaştırarak yerdi. Sonra ısırdığı ekmeğin bir parçasını yanından ayrılmayan ve mahallelinin ‘Rambo’ dediği köpeğe verirdi. Kahverengi, zayıf bir köpekti. Yaşlıydı. Etindeki kurt delikleri hala görünüyordu. Pireliydi elbette. Derisinin tüyleri yerlere dökülmüştü, bir zamanlar güçlüydü belki ama şimdi öylesine zayıftı ki. Onu döverlerken, köpek uzaktan bir yerden havlar, hırsla sağa sola atlar ama kimseye saldırmazdı. Çünkü korkaktı. Kimseye saldıracak gücü yoktu. Belki birkaç kere kemikleri kırılmıştı. Rambo’ya çocuklar saldırırdı bazen. Taş atar, kızdırırlardı. Rambo üzerlerine gelince de sakladıkları sopalarla döverlerdi. O zaman koşar, çirkin, öfkeli ama zavallı bir ses ile köpeğe sarılırdı. Sopalar onun sırtında kırılırdı.”

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

1974 Düzce doğumludur. İlk yazılarını yerel gazete ve dergilerde yayımladıktan sonra, Endülüs, Düş Çınarı ve Ay Vakti dergilerinde öyküleri yayımlandı.

Yayımlanmış Diğer Kitapları: • Kayıp Bahçenin Çocukları • Ben Deccal • Bu Şarkıları Beni Ağlatmak için mi Yazdılar? • Sakin Bir Gün İçin • Benim Kişisel Kıyametim

edebiyathaber.net (18 Mart 2022)

Yorum yapın