İyi Kitap’ın Mayıs sayısı çıktı

Mayıs 9, 2017

İyi Kitap’ın Mayıs sayısı çıktı

iyikitapİyi Kitap dergisinin Mayıs sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Merhaba,

Mayıs adı, Yunan tanrıçası Maia’dan gelir. Bahar ve bereketle ilişkilendirilmiştir mitolojide Maia. Eh, bu güzel aya ismini vermesi boşuna değil… Gerçekten de baharın ve bereketin ayı değil midir Mayıs? Umudu ve aşkı kim düşünmez, Mayıs geldiğinde?

Şairlere ilham olmuştur çok kez Mayıs. Sabahattin Ali, baharı ve aşkı düşünüp boşuna “Mayıs‘ta gönlüm delidir” dememiş. Ya da doğadaki canlanmayı büyük heyecanla izleyen Goethe, durup dururken yazmamış “Mayıs Bayramı” şiirini.

Sadece aşk, canlanma ve mutluluk mu? Hüzün de var elbette! Ritsos, “Bir mayıs günü bırakıp gittin beni, seni o mayısta yitiriyorum” diye seslenmiş gidenin ardından. İlhan Berk, “Mayıs ayındayız ve ben körüm” yazmış Londralı dilencinin atkısına. Bereketin, baharın ve umudun olduğu kadar yitirmenin ve hüznün de ayıdır Mayıs… 1 Mayıslar hepsini hatırlatmaz mı bize?

Ama biz, hüznü ve yitirmeyi bir yana koyup, umut ve heyecanla yeni bir sayı hazırladık size bu Mayıs’ta. Birbirinden güzel çocuk ve gençlik kitaplarını sayfalarımıza taşıdık, üzerlerine sözümüzü söyledik. Mayıs’ın en güzel günlerinde okumanız dileğiyle…

Safter Korkmaz

Dergiyi okumak için>>>

edebiyathaber.net (9 Mayıs 2017)

Yorum yapın