İyi Kitap 100. sayısını dostlarıyla kutladı

Ocak 22, 2018

İyi Kitap 100. sayısını dostlarıyla kutladı

Türkiye’de çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yayımlanan tek dergi İyi Kitap, Ocak ayında yayımladığı 100. sayısını özel bir etkinlikle kutladı. Tudem Yayın Grubu’nun desteğiyle her ay ücretsiz yayımlanan ve dağıtılan İyi Kitap, çocukların ve gençlerin nitelikli kitaplara ulaşmasını hedefliyor.

Yayıncılık ve edebiyat dünyasından pek çok kişinin, yazar ve ressamın katıldığı etkinlikte, 100. sayı pastasını derginin Yazı İşler Müdürü Safter Korkmaz ve İyi Kitap yazarları birlikte kesti.

Korkmaz erkinlikte yaptığı konuşmada “İyi Kitap, her ay yüzlerce çocuk ve gençlik kitabının yayımlandığı bir ortamda nitelikli olanların öne çıkmasını sağlamak için, bu alanda büyük bir boşluğu doldurmak üzere yola çıktı. Bugün, İyi Kitap bir edebiyat dergisi için yakalanması zor bir başarıya imza atarak 100. sayısına ulaştı. Bu derginin var olmasını sağlayan ve desteğini hiç esirgemeyen Tudem Yayın Grubu’na ve kitap incelemeleri ile dergiye katkıda bulunan tüm İyi Kitap yazarlarına teşekkür ediyorum. Çocukların iyi kitaplara ulaşmasına katkı sağladığımız için çok mutluyuz.” dedi.

Öğretmen ve ebeveynlerin çocuk ve gençlere nitelikli kitaplar seçmesine olanak tanımak amacıyla Tudem Yayın Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi olarak yayın hayatına başlayan dergi, dokuz yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki özel okullara, devlet okullarına, kütüphanelere ve kitabevlerine ücretsiz olarak dağıtılıyor. Derginin her sayısında yeni ve dikkat çeken çocuk ve gençlik kitapları, yine bu alandan gelen yazarlar, editörler, çevirmenler ve illüstratörler tarafından yayınevi ayrımı yapılmaksızın değerlendiriliyor.

İyi Kitap’ın dijital kopyası kendi web sitesinden, Issuu ve Magzter üzerinden ücretsiz olarak okunabiliyor. İyi Kitap sosyal medya hesaplarından da yeni sayılarının duyurusunu takipçileriyle paylaşıyor.

Rakamlarla İyi Kitap’ın 100 sayısı

100 sayı boyunca İyi Kitap’ta 2.403 adet kitap değerlendirildi. Bunlardan 1.164’ü çocuk, 377’si gençlik kitabı oldu; 385 başvuru; 88 de çizgi roman incelemesi yayımlandı.

Değerlendirilen 2.403 kitabın 767’si Türkçe, 1.636’sını ise çeviri eserler oluşturuyor. Toplam 3 milyon 296 bin tiraja ulaşan İyi Kitap’ta bugüne kadar 190 yazar, inceleme yazıları ile dergiye katkı sağladı.

edebiyathaber.net (22 Ocak 2018)

Yorum yapın