İyi ki doğdunuz

Haziran 2, 2012

İyi ki doğdunuz

Popüler müziğin kurucuları Beatles, Rolling Stones ve Beach Boys grupları bu sene 50. doğum günlerini kutluyor.

1962 yılında ilk albümü “Surfin’Safari“yi çıkaran ve 20 yıldan fazladır bir araya gelmeyen Beach Boys üyeleri, uzun yıllar süren mahkeme savaşından sonra baltaları gömerek, bu yılın başında yeniden toplandıklarını ve yeni bir albüm çıkaracaklarını açıklayarak tüm dünyayı şaşırttılar.

Grubun kurucuları Brian Wilson, Mike Love ve Al Jardine‘e eşlik eden Bruce Johnston ve David Marks‘ın bir araya geldiği albüm “That’s why God made the radio” Pazartesi piyasaya çıkıyor.

Grup ayrıca 50. doğum günlerini, Mayıs sonunda ABD’de başlayan ve Ağustos’ta Hong Kong’da sona erecek 50 ayrı yerde sahne alacakları bir dünya turnesiyle kutlayacak.
Beatles ve Rolling Stones, doğum günü mumlarını daha sessiz üfleyecek.

İki grubun plak şirketi EMI ve Universal, 2009 ve 2010’da “remaster” edilen albümlerinin tamamını yeniden derleyerek önceden doğum günlerini kutlamıştı.

Hala faal olan Rolling Stones grubu, 2012’de 50. yıldönümü için “birkaç konser” vereceği olasılığını dile getirse de Keith Richards ve Mick Jagger arasındaki uzun süren dargınlık nedeniyle hazırlıklara başlanmadı.
Rolling Stones için şimdilik bu yıl programlanan tek etkinlik, grup üyelerini ve kariyerlerini anlatan bir belgeselin Eylül’de yayınlanması olacak.

Beatles‘ın da 1968’deki ünlü animasyon filmi “Yellow Submarine“in DVD ve Blu-Ray versiyonu Pazartesi günü piyasaya çıkarılacak.
Paul McCartney‘nin ise yüklü bir gündemi var. Ünlü müzisyen 1971’deki  albümü “RAM“in ve son albümü “Kisses on the bottom“ın yeniden derlenmiş  versiyonunu yayınlayacak.

McCartney, ayrıca Pazartesi Kraliçe Elizabeth‘in tahta çıkışının 60. yıldönümü törenine katılacak. Grubun diğer üyesi Ringo Starr da bu yılın başında yeni albümü “Ringo 2012“yi piyasaya çıkarmıştı.

Kaynak: hurriyet.com.tr (2 Mayıs 2012)

Yorum yapın