İTEF 2021 – Bulutların Üstünde Edebiyat Festivali’nin ardından

Haziran 8, 2021

İTEF 2021 – Bulutların Üstünde Edebiyat Festivali’nin ardından

Beş gün süren İTEF 2021 – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali sona erdi.

Etkinliklerin çevrimiçi gerçekleştirildiği festivalde Vigdis Hjorth, Maud Ankaoua, Halid Halife, Patrick Ness, Heather Morris ve Agustina Bazterrica ile okur-yazar buluşması yaşandı.

İTEF 2021, 1 Haziran Salı günü Norveç edebiyatının önemli isimlerinden olan Vigdis Hjorth ve moderatör Serda Kranda Kapucuoğlu söyleşisiyle başladı. Siren Yayınları’ndan yayımlanan Miras adlı romanıyla Türk okurlarla tanışan Hjorth, romanını tanıtırken, aynı zamanda Norveç edebiyatını daha yakından tanıma fırsatı verdi.

Vigdis Hjorth  ve Serda Kranda Kapucuoğlu söyleşisine buradan ulaşabilirsiniz.

Yan Pasaj’ın yayımladığı, Feride Çetin moderatörlüğünde Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü üzerine konuşurken Maud Ankaoua, “İnsanın yapacağı en önemli yolculuk kendi içine yapacağı yolculuktur,” dedi.

Maud Ankaoua ve Feride Çetin söyleşisine buradan ulaşabilirsiniz.

Delidolu Yayınları tarafından  yayımlanan Bu Şehrin Mutfaklarında Bıçak Yok romanıyla Halid Halife  ise coğrafyasındaki zorlukların ağırlığını, karakterlerinin ve bireysel belleğindeki anıları takip eden bir hikâyenin yolculuğuna değindi. Ayça Derin Karabulut moderatörlüğünde sınırdaşımız olan topraklar hakkında romanının ve karakterlerinin detaylarını, tarihi vurgularını anlattı.  

Halid Halife ve Ayça Derin Karabulut söyleşisine buradan ulaşabilirsiniz.

Dördüncü günkü etkinlikte ise Yabancı Yayınları’nın okurlarla buluşturduğu Kaos Yürüyüşü serisi, Biz ÖlümlülerSon ve Ötesi ve Delidolu’nun yayımladığı Canavarın Çağrısı kitaplarıyla tanınan Patrick Ness ve moderatör Elçin Demiröz Duru’nun patili dostları da okurları yalnız bırakmadı. Gençlik yıllarında okuyamadığı metinleri yazabilme amacıyla çıktığı distopik ve anti-kahraman odaklı romanlarının temeli, oluşum süreci ve filmlere dönüşümü hakkında güzel bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Patrick Ness ve Elçin Demiröz Duru söyleşisine buradan ulaşabilirsiniz.

Her şeyden önce kendini bir hikâye anlatıcısı olarak ifade eden Heather Morris ve tür sınırlarına bağlı kalmadan “Ben sadece sarsıcı, düşündürücü bir hikâye yazmak istiyorum,” diyen Agustina Bazterrica ile etkinliğin son günü geçirildi. Auschwitz Dövmecisi‘nin (Pegasus Yayınları) yazarı Heather Morris ve moderatör D. Ayça Çakmak ile başlayıp Yankı Enki’nin moderatörlüğünde Leziz Kadavralar’ın (Çınar Yayınları) yaratıcısı Agustina Bazterrica ile festival sona erdi.

Heather Morris ve D. Ayça Çakmak söyleşisine buradan ulaşabilirsiniz.

Agustina Bazterrica ve Yankı Enki söyleşisine buradan ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (8 Haziran 2021)

Yorum yapın