İşte, yeşil köşeler yaratmak için 5 fikir!

Mayıs 17, 2021

İşte, yeşil köşeler yaratmak için 5 fikir!

Oggusto’dan Naz Gürlek, yeşil köşeler yaratmak için 5 fikre yer verdi.
Doğaya ve doğal olana yer açın

Şu anki en güçlü eğilimin doğayı günlük hayatın tam merkezinde konumlandırmak olduğunu düşünen trendsetter’lar, iç ve dış mekânlar arasındaki sınırları kaldırıyorlar. İlginç saksı tasarımları, doğasını yitirmemiş ve ilkel güzelliğini koruyan doku ve malzemeler yeşilin eşsiz güzelliğini evinize taşıma görevini üstleniyorlar. Areka palmiyesi veya deve tabanı bitkileri ihtişamlı görünümleriyle iç mekanlara tropik bir atmosfer katar; ayrıca yetiştirmesi de oldukça kolaydır.

Minik eko-sistemler kurgulayın

Balıkların yaşam ortamı olan akvaryumlar gibi bitkilerin de minyatür yaşam ortamları olabileceği gerçeği artık dekorasyonda hissedilir derecede çoğalıyor. Çeşitli tipte cam kavanozlar, küçük ev seraları veya cam küre şeklindeki terrarium’lar evde kendi kişisel bahçenizi yaratmak için ideal ortam oluşturacaktır.

Güneş ışığı alan köşeleri değerlendirin

Evimizin doğal ışık alan her köşesi yeşile davetiye çıkarır. İçinden ışık geçen cam objeler ışık sarmalları yaratarak evimizin enerjisini yükseltirken, bahçeden topladığınız ince dallar bu görüntü içine taze bir hava katar. Pencere önleri minik saksıları dizmek için idealdir. Yaz aylarında gün boyu direk güneş ışığına maruz kalabilecek bitkilerinizi buralara yerleştirin.

Boy farkı yaratın

Oluşturduğunuz bitki ve çiçek köşelerinizde bitkilerinizin yüksekliklerinin aynı olmamasına dikkat edin. Böylece görsel olarak kompozisyonunuz daha estetik duracak, farklı boydaki bitkiler aynı zamanda birbirlerinin ışık ihtiyacına da engel olmayacaktır. Seramik tasarımcılarının imzasını taşıyan saksı tasarımlarınızı duvara asacağınız makromeler veya sanat eserleriyle bir araya getirebilir; aralara vazo içinde yerleştirilmiş kesme çiçekler ekleyerek kurgunuzu tamamlayabilirsiniz.

Asarak yerden tasarruf edin

Simetriden, sıradan olandan uzak durun; hayal gücünüzü harekete geçirerek yeni bakış açıları deneyin. Bazen yer çekimine karşı gelen tasarımlar bazen de kuralların dışına çıkanlar akılda daha çok kalıcı olanlardır. Evinizin güneş alan bir köşesinde tavandan aşağı sarkan makrame askılar veya sepetler içerisine yerleştireceğiniz bitkilerinizin arasına son zamanların popüler bitkisi Air Plant’lerden de eklemeyi unutmayın. Bu sıra dışı bitkilerin en büyük özellikleri toprağa dikilmemeleri ve havadaki nemle beslenmeleri.

edebiyathaber.net (17 Mayıs 2021)

Yorum yapın