Dünya mutfağından tarifler bulabileceğiniz youtube kanalları!

Mart 26, 2023

Dünya mutfağından tarifler bulabileceğiniz youtube kanalları!

Oggusto, dünya mutfağından tarifler bulabileceğiniz youtube kanallarını derledi. 

Everyday Gourmet TV – Ballı Susamlı Tavuk / Çin Mutfağı

Kahvaltılardan eksik olmayan bal; susam ve tavuk ile bir araya gelerek akşam yemekleri için de sofrada kendine yer edinmeye hazır. Uzak Doğu’nun son dönemlerde gündemden düşmeyen ülkesi Çin, mutfağında sayısız çeşitte yemek barındırıyor fakat dünya mutfağı yemekleri listemiz için seçtiğimiz bu yemeğin, Çin mutfağına ait bir yemek olması kimseyi yanıltmasın. Hazırlaması son derece basit ve lezzetli olan Ballı Susamlı Tavuk kesinlikle kimsenin hayır diyemeyeceği tatlar arasında yer alıyor. Yemeğin tarifine popüler Master Chef yarışmacısı Justine Schofield’ın Youtube kanalı Everyday Gourmet TV’den ulaşabilirsiniz. Justine kanalında ayrıca en basit yemeklerden daha sofistike yemeklere kadar pek çok tarif, pişirme tekniği ve püf noktalarını da paylaşıyor.

Yağız İzgül – Bruschetta Tarifi / İtalyan Mutfağı

İtalyan lezzetlerinin en basit ve en mucizevi atıştırmalıklarından biri olan Bruschetta, mutfakta her açıdan yüzleri güldüren bir lezzet. Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri olarak da sayılabilecek olan Bruschetta, zeytinyağı ve sarımsak sosuna batırılıp pişirilen ekmeklerin üzerine çeşitli malzemeler koyularak yapılıyor. Tarifin detaylarına ve dünya mutfağına dair daha fazla tarife Yağız İzgül’ün kanalından ulaşabilirsiniz.

İdil Yazar – Ratatouille / Fransız Mutfağı

Tek hayali günün birinde Fransız bir aşçı olmak olan sevimli fare Rammy’i kimler hatırladı? Hepimizin severek izlediği animasyon filmi Ratatouille’e adını veren bu yemek, Fransız mutfağının gözdesi. Aynı zamanda oldukça lezzetli bir vejetaryen yemeği olan Ratatouille bir sebze türlüsü; patlıcan, kabak, biber, domates, soğan ve sarımsak gibi sebzelerle yapılıyor.

Meaty & Cheesy – Quesidilla Tarifi / Meksika Mutfağı

Meksika mutfağı denince akla gelen yemeklerden bir diğeri ise Quesidilla. İlk bakışta kendisi Türk mutfağının gözlemelerini andırsa da, içeriği ve lezzeti itibariyle Quesidilla bambaşka bir tat. Yanında farklı soslarla servis edilen ve etli, tavuklu veya sebzeli olarak tüketebileceğiniz bu yemeğin tarifi için; kanalında et çeşitleri ile ev ortamında et pişirme, mangal ve marinasyona dair içerikler paylaşan Mustafa Acarçiçek’in Meaty & Cheesy kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Meaty & Cheesy – Quesidilla İçin Sour Cream Tarifi

Quesidilla sossuz olmaz! Sırada Quesidilla’nın yanında olmazsa olmaz “Sour Cream” tarifi var. Bu sosun yapımı çok kolay ve Meksika mutfağında pek çok yemeğin yanına son derece yakışıyor. Afiyet olsun!

Danilo Zanna – Gnocchi Tarifi / İtalyan Mutfağı

Tüm dünya tarafından tanınan ve çok sevilen İtalyan mutfağı, çeşit çeşit makarna ve pizzalarıyla oldukça zengin bir mutfak. Üstelik kullandıkları malzemeler ve damak zevkleri; gerek zeytinyağı kullanımları, gerek ince hamurları, gerekse taze makarnaları ve mayalı ekmekleriyle Türk mutfağıyla son derece benzerlik gösteriyor. Fakat tam bir makarna cenneti olsa da, bu lezzetler hamurdan ibaret değil. Bolca patates, parmesan ve muskat ceviziyle eşsiz bir lezzete dönüşen Gnocchi, birbirinden farklı soslarla taçlandırılarak bambaşka lezzetlere dönüşebiliyor. Bu eşsiz lezzetin tarifine, Master Chef programıyla ekranlara neşe katan, sempatikliğiyle de kalbimize taht kuran İtalyan Şef Danilo Zanna’nın Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.

Gordon Ramsay – Beef Wellington / İngiliz Mutfağı

Et, yumurta ve patatesin üç ana malzeme olarak yer edindiği İngiliz mutfağında en meşhur ve lezzetli yemeklerden biri Beef Weelington. Bir İngiliz klasiği olan Beef Wellington, bonfile etrafına mantar, badem ve kestaneden oluşan bir sosla kaplanıp, son adımda en dış kısmı da milföy hamuruyla kaplanan bir yemek. İngiltere’nin en ünlü aşçılarından Gordon Ramsay’in imza yemeği olan Beef Wellington tarifine, kanalından ulaşabilirsiniz.

Ece Zaim – Semifreddo / İtalyan Mutfağı

İtalyan mutfağının yemekleri kadar tatlıları ve dondurmaları da meşhur. Adından da anlaşılacağı üzere dondurulmuş bir tatlı olan Semifreddo, yumuşak bir dondurma kıvamında oldukça lezzetli bir tatlı. Sade, meyveli, çikolatalı, kahveli ve ballı olmak üzere farklı şekillerde yapılabilen bu tatlıyı hazırlaması ise son derece basit. Tatlının püf noktalarına ve detaylarına Ece Zaim’in tarifinden ulaşabilirsiniz.

Arda’nın Mutfağı – Mini Taco Tarifi / Meksika Mutfağı 

2010 yılında UNESCO tarafından dünya kültür mirasları listesine alınan Meksika mutfağı, yalnızca yemeklerde kullanılan malzemeleriyle değil; çiftçilikleri ve atalarından kalma adet ve ritüelleri ile de kapsamlı bir kültür modeli olarak tanımlanıyor. Türk damak tadıyla uyum sağlayan Meksika mutfağı, acı ve baharat severlerin bayılacağı pek çok lezzet içeriyor. Sokak lezzetleri arasında da yer edinen ve oldukça popüler bir atıştırmalık olan Taco, kesinlikle yemeye doyamayacağınız bir tat. Yine kendi mutfaklarına özgü küçük tortilla ekmeklerinin arasına bol acılı ve baharatlı malzemeler koyularak çeşitlendirilen Taco tarifini Arda Türkmen’in Youtube kanalında bulabilirsiniz.

İdil Yazar – Pizza Calzone Tarifi / İtalyan Mutfağı

İtalyan mutfağı ile benzer lezzetlere sahip olduğumuza Pizza Calzone’yi görünce daha yemeden bile ikna olabilirsiniz. İtalyanların kapalı pizzası olarak bilinen Pizza Calzone, görüntü itibariyle Türk mutfağının kapalı pidesine benziyor. Pizza hamuruyla yapılan ve içine başta mozzarella ve fesleğen olmak üzere çeşitli malzemeler koyularak hazırlanan bu tarif ve dünya mutfağından daha pek çok tarif için İdil Yazar’ın Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Jamie Oliver – Pratik Beef Stroganoff / Rus Mutfağı

Mutfağında pek çok çeşit bulunan Rus yemek kültürü, yemeklerinde eşsiz soslar kullanarak leziz tatlar yaratıyor. Krema ve mantarlı sosla etin lezzetine lezzet katılan Beef Stroganoff, Rus mutfağının ana yemekleri arasında en çok sevileni. Yaklaşık olarak 12 saat beyaz şarapta bekletilen dana etinin soğanlarla kavrularak pişirildiği ve özel sosuyla servis edildiği yemek, deneyenleri kendine hayran bırakan ve tadı damakta kalan bir lezzet. Rus kültürünün en ünlü yemeği olan Beef Stroganoff tarifi için dünyanın en ünlü aşçılarından biri olan Jamie Oliver’ın Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Gennaro Contaldo – Truffle Tagliatelle / İtalyan Mutfağı

Tam bir makarna cenneti olan İtalyan mutfağında makarnalar şekillerine ve yapılışlarına göre birbirinden ayrışıyor. Tagliatelle de bunlardan birisi. Yapımı son derece basit fakat lezzeti benzersiz olan Trüflü Tagliatelle tarifi için ise İtalyan Şef Gennaro Contaldo’nun Youtube kanalını ziyaret etmeniz yeterli. Antonio Carluccio’nun bir zamanlar asistanı olan Gennaro Contaldo, yemekleri o kadar büyük bir aşkla yapıyor ki, kendisi adeta yemek yapmanın bir sanat olduğunun yaşayan kanıtı. Trüflü Tagliatelle yapmak için ziyaret edeceğiniz bu Youtube kanalında hayat dolu bir şef sizi bekliyor ve Gennaro Contaldo’yu bir kere izledikten sonra bu kanalı sık sık ziyaret etmekten kimse kendisini alamıyor.

Aydan Üstkanat – Kinoalı Borani Tarifi / İran Mutfağı

İran ve Mizrahi mutfağına ait bir aperatif yemeği olan borani, Türk mutfağında da sıkça yapılan yöresel yemeklerden biri. Çeşitli sebzeler ve bulgurla hazırlanan bu yemek, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağı dökülerek servis ediliyor. Kendi tarifinde bulgur ve kinoayı birlikte kullanan Aydan Üstkanat’tan Borani ve daha fazla sağlıklı tarif için Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Yakışıklı Yemekler – Viyana Usülü Dana Şinitzel / Avusturya Mutfağı

Kendini tüm dünyaya kanıtlamış olan mutfaklardan bir diğeri de et ve hamur işi tatlılarıyla ünlü Avusturya mutfağı. Özel ve lezzetli tatlarla dolu olan bu mutfağın en ünlü yemeği ise Weiner Schnitzel, yani Viyana Usulü Şinitzel. Dana etinin, çok ince dilimlenmiş bonfile parçaları halinde, yumurta ve unla kızartılarak servis edildiği yemeğin tarifi için, 25 yılı aşkın süredir “Yakışıklı Yemekler” yapan Uğur Volkan Uysal’ın Yakışıklı Yemekler adlı Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz. “Hava atmak için yemek yapılmaz ama yemek yapmak havalı bir iştir.” mottosuyla mutfakta harikalar yaratan Uysal’ın kanalında farklı pişirme ipuçları ve birbirinden çeşitli et tarifleri bulabilirsiniz.

Jamie Oliver & Antonio Carluccio – Carbonara / İtalyan Mutfağı 

İtalyan mutfağında klasikleşen ve son derece basit tarifler arasında yer alan Carbonara, çok az malzemeyle yapılmasına rağmen olağanüstü lezzete sahip makarnalardan biri. Fakat yapımı basit olsa da bazı püf noktaları var ve dolayısıyla tam bir İtalyan Carbonarası yapabilmek için tarifi işin ustasından almakta fayda var. Dostu Gennaro Contaldo ile tüm İtalya’yı gezip, İtalyan mutfağını tanıttıkları “Two Greedy Italians” programı sayesinde pek çok kişiye mutfağı sevdirmiş olan Antonio Carluccio, Jamie Oliver’ın kanalına konuk olduğu videoda gerçek Carbonara yapmanın püf noktalarını paylaşıyor. İtalyan gastromisinin vaftiz babası olarak nitelendirilen ve 2017 yılında hayata gözlerini yuman Antonio Carluccio’nun diğer tarifleri için de Jamie Oliver’ın Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Binging with Babish – Fransız Soğan Çorbası / Fransız Mutfağı

Filmlerde ve dizilerde gördüğünüz yemekleri tatmak ister misiniz? Andrew Rea, Binging with Babish adlı Youtube kanalında işte tam olarak bunu yapıyor. Filmlerde, dizilerde hatta çizgi filmlerde gördüğünüz pek çok yemeğin yapılışını mizahi bir şekilde anlatarak çektiği videoların yanı sıra, Basics with Babish adlı serisinde de temel mutfak tariflerini paylaşıyor. Basic with Babish serisindeki Fransız Soğan Çorbası da bunlardan biri. Lezzet sırrı soğanların hazırlanışında gizli olan çorba, soğan ve et suyu kullanılarak yapılıyor ve üzerine kıtır ekmek eklenerek servis ediliyor. Türk mutfağındaki yemeklere benzerliğinden dolayı damak tadınıza uyum sağlayacak bir lezzete sahip olan Fransız soğan çorbasını mutlaka denemelisiniz.

Jamie Oliver & Gennaro Contaldo – Ricotta Ravioli / İtalyan Mutfağı

İtalyan mutfağı ile Türk mutfağının benzerlik gösterdiği bir tarifle daha karşınızdayız. Etli versiyonunda neredeyse mantının lezzet ikizi haline dönüşen Ravioliyi; domatesli, lor peynirli ve pancarlı ya da daha sıra dışı bir lezzet için “kızarmış” olarak deneyebilirsiniz. Fakat yine gerçek bir İtalyan Ravioli tarifini, işin ustasından almakta fayda var. Kendisi aynı zamanda Jamie Oliver’ı yanında yetiştiren kişi olan Gennaro Contaldo, Oliver’ın kanalına konuk olduğu bu videoda Ricotta Ravioli yaparken yine keyifli dakikalar geçirmenizi sağlayacak.

Canan Kurban – Falafel Tarifi / Lübnan Mutfağı

Zengin mutfağındaki lezzetlerle yemekleri ziyafete dönüştüren Lübnan mutfağı, eşsiz tariflere ev sahipliği yapıyor. Karma bir Akdeniz mutfağına sahip olan Lübnan mutfağında mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri ise Ortadoğu’nun en meşhur tariflerinden “Falafel”. Arap ve Osmanlı mutfağından izler taşıyan Lübnan mutfağının, Türkiye’de de popüler hale gelen lezzeti Falafel, haşlanıp ezilmiş nohut ve çeşitli baharatlarla köfte haline getirilip kızartılarak servis ediliyor. Üstelik bu eşsiz lezzet, vejetaryenlerin de favori yemeklerinden biri. Türk yemeklerine ve Amerika’da denediği farklı lezzetlerin tariflerine yer veren Canan Kurban’ın kanalında Falafel tarifinin yanı sıra, Asya ve Meksika mutfağından da pek çok tarif bulabilirsiniz.

Bengi Kurtcebe – Lazanya Tarifi / İtalyan Mutfağı

Ünlü İtalyan lezzetlerinden Lazanya artık Türk mutfağında alışılmış tatlardan biri haline gelmiş durumda. Fakat bu lezzete patlıcanla farklı bir dokunuş katmak isterseniz Bengi Kurtcebe’nin  Youtube kanalındaki Patlıcanlı Lazanya tarifine bir göz atabilirsiniz.

Şemsa Denizsel – Krem Karamel / Fransız Mutfağı

Fransız mutfağının hafif lezzeti ve zarif sunumuyla bilinen tatlısı Krem Karamel, yemekleri taçlandırmak için leziz bir seçenek. Klasikleşmiş bir tatlı olan Krem Karamel tarifi için ihtiyacınız olan şeyler ise yalnızca süt, şeker, bolca yumurta ve karameli için de sabır. Tarifin detayları ve püf noktaları için Şemsa Denizsel’in Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

Refika’nın Mutfağı – Noodle Tarifi / Çin Mutfağı

Uzakdoğu mutfağının en ünlü lezzetleri Sushi ve Noodle. Fakat söz konusu evde yapılabilecek bir Çin yemeği ise denemeniz gereken kesinlikle Noodle. Spagettiye benzeyen kendi özel Çin eriştesiyle yapılan tarifi, tercihe göre karides, sebze, tavuk, dana eti ve köri sosu gibi farklı malzemelerle çeşitlendirmek de mümkün. Sebzeli Noodle tarifine Youtube’un en ünlü şeflerinden Refika Birgül’ün kanalından ulaşabilirsiniz.

İdil Yazar – Mantarlı Risotto Tarifi / İtalyan Mutfağı

İtalyan lezzetlerin parlayan yıldızlar takımından Risotto, İtalyan mutfağının en önemli  ve olmazsa olmaz yemeklerinden biri. Şarap, tavuk suyu ve mantarın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan benzersiz lezzetin tarifi için İdil Yazar’ın Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.

edebiyathaber.net 

Yorum yapın