İşte, çocuklar için eğitici mobil uygulamalar!

Nisan 27, 2020

İşte, çocuklar için eğitici mobil uygulamalar!

Oggusto, çocuklar için eğitici mobil uygulamaları derledi.

WWF Together

Dünya Doğayı Koruma Vakfı “World Wild Forever (WWF)”ın hazırladığı bu uygulama, kullanıcıları “Doğayı ve tür çeşitliliğini hep birlikte koruyabiliriz.” sloganıyla karşılıyor. 9 farklı ödüle sahip olan WWF Together uygulaması, grafiklerinde origami sanatını kullandığı nesli tükenmekte olan 16 türdeki hayvanı; özellikleri, popülasyonları, doğal yaşam ortamları, kilo ve boyları gibi bilgileriyle daha yakından tanıma fırsatı sağlıyor. Ayrıca 10 farklı türü 360 derece görünümde sunarken bir jaguarın yarışına veya bir kelebeğin kanat çırpışına yakından tanıklık etmek de mümkün. Üstelik uygulamada, çocukların da kağıttan bu hayvanları yapabilecekleri “origami yapım yöntemleri” mevcut.

Şimdilik yalnızca IOS uyumlu olan uygulamayı Appstore’dan indirebilirsiniz.

NASA Kids Club

Büyüyünce astronot olmak isteyen çocuklar burada mı? NASA, bilim ve teknoloji meraklısı olan bu çocuklar için özel hazırladığı NASA Kids Club ile oldukça ilgi görüyor. Web sitesinde çocukların NASA hakkında pek çok şey öğrenip uzayla ilgili oyunlar oynayabileceği etkinliklerin yanı sıra, daha küçük yaş grubundaki uzay tutkunları için boyama çalışmaları da bulunuyor.

Tüm etkinliklere erişmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Mental UP

MentalUP, çocuk gelişim uzmanları ve pedagog desteğiyle hazırlanmış uygulamalardan biri. Kullanıcı kitlesi, okul öncesi yaş gruplarından 6. Sınıf yaş grubuna kadar çeşitlilik gösteriyor. Uygulama mantık, hafıza ve odaklanma yeteneklerini arttırırken, görsel ve sözel zeka gelişimini de destekleyen bilimsel oyunlar içermekte. Hafızayı geliştirerek unutkanlığı azaltıp çocukların daha hızlı öğrenmesini, konsantrasyon gücünü arttırarak derslerin daha verimli geçmesini ve güçlü yönlerini keşfetmesini sağladığı için MentalUP öğrenmeyi çocuklar için eğlenceli hale geliyor.

IOS ve Android uyumlu uygulamaya Appstore ve Google Play’den erişebilir, daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Star Walk 2

Uzay, gökyüzü ve yıldızlara meraklı çocuklar için heyecan verici uygulamalardan bir diğeri de Star Walk 2. Uygulama içi satın alımlarla neredeyse teleskop ihtiyacını bile ortadan kaldıran uygulama anlık konum bilgisi kullanarak gece gökyüzü haritasında yıldızların konumunu gösteriyor. Üstelik meteor yağmurları, güneş ve ay tutulmaları gibi önemli astronomi olaylarından haberdar olmak isterseniz, uygulama size bu zamanlarda bildirim gönderiyor.

Star Walk 2 uygulamasını Appstore ve Google Play’den indirebilirsiniz.

Stack the Countries

İngilizce, İspanyolca ve Fransızca dillerinde oynanabilen oyun, yabancı dilini pekiştirip geliştirirken genel kültürünü de arttırmak isteyen meraklı küçük kaşifler için ideal. Bu oyun sayesinde çocuklar coğrafya ve atlas bilgilerini geliştirirken, ülkelerin başkentleri, bayrakları, kıtaları ve sınır komşularıyla birlikte ülkelerin tarihi olayları ve önemli yapıları hakkında da bilgi sahibi oluyor.

IOS ve Android uyumlu uygulamaya Appstore ve Google Play’den erişebilirsiniz.

Novakid

Uzaktan eğitim uygulamalarını optimize ederek, interaktif özelliklere sahip bir sanal sınıf ortamı sunan Novakid 4-12 yaş arasındaki çocukların İngilizce eğitiminde öne çıkmasını hedefliyor. Çocukların kendi anadillerini öğrenirken içinde bulunduğu doğal ortam düşünülerek geliştiren yeni teknolojiler ve iyileştirilen ders içerikleri, sanal sınıf ortamında anadili İngilizce olan öğretmenler tarafından sağlanıyor. Avrupa Komisyonu’nun belirlediği kriterler çerçevesinde hazırlanan bu eğitimde dersler CEFR (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) standartlarına uygun olarak gerçekleştirilmekte. Öğretim yöntemi olarak yine oyunların da kullanılmasıyla çocuklar, “sev, anla, uygula” prensibiyle İngilizceyi daha etkili öğrenme imkanına sahip.

Bilgisayar ve tabletten erişim sunan Novakid‘e erişmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Otsimo

Otizmde, büyük önemi olan “erken ve yoğun eğitim” kritik bir role sahip. Bu özel eğitimin herkes için ulaşılabilir ve faydalı bir şekilde kullanılabilir olmasını amaçlayan Otsimo, alanında uzman eğitimciler ve aileler ile birlikte yürütülen çalışmalar doğrultusunda bu uygulamayı geliştirmiş. Türkiye’de bu eğitimlere ulaşamayan binlerce çocuğa ihtiyacı olan eğitimi vermeyi hedefleyen Otsimo, web sitesi üzerinde otizmli çocuklar için 50’den fazla oyunu kullanıma sunuyor.

Daha detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Abc WOW!

İngilizce eğitiminde daha küçük yaş gruplarına hitap eden abc WOW!, şirin ve renkli grafikleriyle küçük çocukların ilgisini çeken eğitici uygulamalar arasında. Nesneler ve şekiller yardımıyla harf, ses ve kelimeleri İngilizce olarak öğrenmelerini hedefleyen uygulama, şarkılarla da çocukların öğrendiklerini pekiştirmesini sağlıyor. Uygulama, küçük yaşlardaki çocukların yabancı dil eğitimine başlaması ve oyun formatıyla öğrendiklerini pekiştirmesi için oldukça faydalı olan İngilizce oyunlar arasında.

IOS ve Android uyumlu uygulamaya Appstore ve Google Play’den erişebilirsiniz.

edebiyathaber.net (27 Nisan 2020)

Yorum yapın