“İstanbul’un Pagan Çağı” yayımlandı

Temmuz 25, 2019

“İstanbul’un Pagan Çağı” yayımlandı

Erhan Altunay’ın yeni kitabı “İstanbul’un Pagan Çağı” Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bizans öncesi İstanbul…

Paganizm ve ezoterik öğretiler araştırmacısı, yazar Erhan Altunay’ın yeni kitabı İstanbul’un Pagan Çağı çıktı.

Birçok bakımdan eşsiz bir şehir olan İstanbul’un tarihi henüz tam olarak ortaya çıkmış değil… İstanbul’un Pagan Çağı‘nda Türkiye’nin doğal başkenti olan bu güzel şehrin gizli kalmış yönleri inceleniyor. İstanbul’un ilk zamanlarından başlayıp Hıristiyanlığın hâkimiyetine kadar geçen sürecin konu edildiği bu kitap İstanbul’un antik tarihinin geniş kitlelere tanıtılmasını amaçlıyor.

Arka Kapak Yazısı:

Marmaray kazılarıyla zenginleşen tarihi buluntular, çok farklı bir İstanbul tarihini çıkarıyor gün ışığına…

Bu kez ilk çağlara kadar geri dönebiliyoruz…

Kazılarda hangi eserlere ulaşıldı, hangileri toprağın derinliklerine üstelik sonsuza dek terk edildi?

İstanbul’un pagan çağında neler yaşandı?

Bu kadim şehrin kuruluş efsanesini dinlemeye hazır olun…

Bir şehrin kuruluşundaki tanrısallık ya da olağanüstülük, şehrin varoluşu boyunca ona eşlik edecek bir kutsallığı oluşturur ve bu da o şehrin varoluşunu haklı kılar, hatta o şehrin diğer şehirlere olan üstünlüğünü de belirler.

İşte İstanbul böyle bir şehir…

Elinizdeki kitabın konusu İstanbul’un pagan çağı… Yani ilk zamanlarından itibaren, Hıristiyanlığın hâkimiyetine kadar geçen süreç…

İstanbul’un ilk dönemlerinin tarihi, birkaç akademik yayın dışında popüler bir yayın olarak hiç yayımlanmadı. İstanbul’un antik tarihinin büyük kitleler tarafından bilinmesi gerektiğini düşünerek bu kitabı yayıma hazırladık.

Yazar Hakkında: 

Dünyanın en özel kentlerinden olan İstanbul’da dünyaya geldi. Orta ve lise öğrenimini Saint Joseph Fransız Lisesi’nde yaptı. Hacettepe Üniversitesi’nde nükleer enerji mühendisliği okudu. Üniversite sırasında Fraktaller, Mandelbrot Kümesi, kuantum fiziği ve zaman üzerine çalıştı. Daha sonra Marmara Üniversitesi’nde insan kaynakları yönetimi yüksek lisansı yaptı. Radyoculuk hayalini çeşitli radyolarda ve TRT’de radyo programları yaparak gerçekleştirdi. Mitoloji ve paganizm araştırmaları hayatının vazgeçilmezlerinden oldu. İngilizce, Fransızca ve Latince bilen yazar ayrıca paganizm, mitoloji, dinler tarihi, sanat tarihi, sinema ve müzik konusunda çeşitli seminerler vermektedir. Yayımlanmış sekiz kitabı bulunmaktadır: ENOK’UN KİTABI (Yayıma hazırlayan), KADİM CADILIK ÖĞRETİSİ – Wicca, PAGANİZM I – Kadim Bilgeliğe Giriş, PAGANİZM II – MEZOPOTAMYA VE MISIR, AYASOFYA’NIN GİZLİ TARİHİ (Pelin Çift ile beraber), MASALCI, KELT VE GERMEN PAGANİZMİ, İSTANBUL’UN GİZLİ TARİHİ (Pelin Çift ile beraber).

Yazarın yayınevimizden çıkan diğer kitapları:

Masalcı, Mezopotamya ve Mısır Paganizmi, Paganizm 1, Kelt ve Germen Paganizmi

Yazarlarımız Pelin Çift & Erhan Altunay’ın yayınevimizden çıkan diğer kitapları:

Ayasofya’nın Gizli Tarihi, İstanbul’un Gizli Tarihi

edebiyathaber.net (25 Temmuz 2019)

Yorum yapın