“İstanbul’da Herkes Nasıl?” etkinliği bu akşam

Ocak 1, 2023

“İstanbul’da Herkes Nasıl?” etkinliği bu akşam

12 Ocak Perşembe 18.00’de Yapı Kredi Kültür Sanat Loca’da “İstanbul’da Herkes Nasıl?” adlı performansın video gösterimi ve performans dansçılarının katılımıyla gerçekleşecek bir söyleşi yapılacak.

Moderatörlüğünü Fisun Yalçınkaya’nın yaptığı etkinliğin konukları Mihran Tomasyan, Melih Kıraç ve Leyla Postalcıoğlu.

Çıplak Ayaklar Kumpanyası dansçıları tarafından Yapı Kredi Kültür Sanat’ta 31.03.2022-14.08.2022 tarihleri arasında gerçekleşen “Memento İstanbul – Hristoff Aile Arşivi” sergisinden yola çıkılarak hazırlanan “İstanbul’da Herkes Nasıl?” adlı performans, sergi mekânında izleyicilerle buluşmuştu. Kendi yaşamlarında İstanbullu olmanın farklı boyutlarını tecrübe eden üç dansçı, Bulgar kökenli üç kuşak sanatçı bir ailenin İstanbul’la bağına odaklanan sergiyle “İstanbullu olmak” üzerinden diyalog kurmuşlardı. Sanatçılar serginin tasarımını, mekânın düzenlenişini ve sergi boyunca ortaya çıkan temaları performansın ve hareketin canlılığıyla boyutlandırmışlardı.

Gösterinin uzun ve titiz bir kurgu ve düzenleme sürecinden geçerek hazırlanan videosu, ilk kez bu akşam Loca’da izleyiciyle buluşuyor. Bir yandan performansın görsel kaydını teşkil eden video, bir yandan da kurgu masasında uğradığı teknik ve sanatsal müdahalelerle sergiden bağımsız bir video-performansa dönüşmüş durumda. Video gösteriminin ardından performans dansçılarının katılımıyla gerçekleşecek söyleşide mekâna özgü performans yapmak, bir sergiyi performansla yorumlamak, performansın görsel kayıtlarının performansın kendisiyle ilişkisi/ilişkisizliği gibi konular ele alınacak.

Etkinlik herkese açık ve ücretsiz.

edebiyathaber.net (12 Ocak 2023)

Yorum yapın