İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’ndeki “Kütüphane Haftası” etkinlikleri dopdolu

Mart 23, 2018

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’ndeki “Kütüphane Haftası” etkinlikleri dopdolu

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 54. Kütüphane Haftası’nı bir dizi etkinlikle kutluyor.26 – 31 Mart  tarihleri arasında kapılarını her akşam saat 20:00’a kadar açık tutan kütüphane, çeşitli atölye, söyleşi ve araştırma sunumlarına ev sahipliği yapıyor.   

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 54. Kütüphane Haftası’nda bir dizi etkinlik düzenliyor.Bu seneKültürel Değişim ve Kütüphaneler” teması çerçevesinde gerçekleştirilen hafta kapsamında, Aslı Erel, Çağlayan Çevik ve Aydın İleri, kütüphane, kütüphanecilik ve okuma kültürü üzerine birer söyleşi gerçekleştiriyor. Dr. Hatice Adıgüzel’inOsmanlı sergicilik tarihine odaklı araştırması,Arka Oda Toplantısıile tarih meraklılarına sunuluyor. Program kapsamında ayrıca, Pera Müzesi Eğitim Bölümü iş birliğiyle yetişkinlere yönelik kitap ayracı, ekslibris ve kitap kapağı tasarım atölyeleri düzenleniyor.

 Kütüphane Haftası’nın ilk etkinliğiniAslı Erel’in “Köprülü Kütüphanesi Su Yolu Haritalarının Onarım Süreci ve İstanbul’a Su Yolları Üzerinden Bakmak”başlıklı konuşma oluşturuyor. 27 Mart Salı günü saat 18:30’da düzenlenen konuşma, Köprülü Kütüphanesi Su Yolu Haritaları’nın restorasyon sürecini mercek altına alıyor. 

Etkinlik dizisinin ikinci ayağını, Çağlayan Çevik’in gerçekleştireceği “Teoride ve Pratikte Kütüphane”başlıklı söyleşi oluşturuyor.Çevik söyleşide,kütüphane kavramının teorideki ve pratikteki uygulamalarını tartışmaya açarken, birinci elden tanıklıkları da izleyiciyle paylaşıyor. Söyleşi, 28 Mart Çarşamba günü saat 18:30’dagerçekleşiyor.

 Dr. Hatice Adıgüzel’in “Bir Tasarımın İzinde: Yeni Bulgular Işığında Raimondo D’Aronco’nun İlk İstanbul Projesi: Dersaadet Ziraat ve Sanayi Sergi-i Umumisi”başlıklı sunumu, 29 Mart Perşembe günü saat 18:30’da Arka Oda’da gerçekleşiyor. Araştırma, 1894 yılındaki büyük İstanbul depremi nedeniyle iptal edilen “Dersaadet Ziraat ve Sanayi Sergi-i Umumisi” sergisine odaklanırken, mimar Annibale Rigotti’nin projeye katkılarını tanıtma amacı taşıyor.

Aydın İleri’nin Antik dönemden günümüze okuma pratikleri ve araçlarına odaklandığı “Okuma Kültürü Bağlamında Türkiye’den Notlar; Kitap, Kütüphane, Kültür” başlıklı söyleşisi, 30 Mart Cuma günü saat 18:30’dagerçekleşiyor.Söyleşi, Cumhuriyet dönemi okuma kültürüne, halkevlerine, köy enstitülerine ve halk kütüphanelerine de ışık tutuyor.

edebiyathaber.net (23 Mart 2018)

Yorum yapın