İpek Hüner Cora 14 Nisan’daki zoom sunumunda yüzyıllar içinde dönüşen hikâyelerin izini sürüyor

Mart 12, 2022

İpek Hüner Cora 14 Nisan’daki zoom sunumunda yüzyıllar içinde dönüşen hikâyelerin izini sürüyor

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin Ekim 2021’de başlattığı yeni etkinlik dizisi Aşiyan Konuşmaları, dördüncü bölümüyle devam ediyor. İçinden geçtiğimiz günlerde özgür ve özerk bir akademinin olmazsa olmaz göstereni olan akademik çalışmalarımızı kamunun ilgisine sunmak; Boğaziçi Üniversitesi’nin köklü akademik kültürü içinde üretilen çalışmaları, kitapları, bilimsel projeleri tanıtmak; akademik liyakat ve bilimsel titizliğin ortaya çıkardığı sonuçları paylaşmak üzere başlattığımız bu seride her ay Boğaziçi Üniversitesi’nin sosyal ve beşeri bilimler alanlarında çalışmalarını sürdüren akademisyenleri güncel projelerini anlatıyor.

2022’nin ilk konuğu Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden İpek Hüner Cora, 14 Nisan 2022 Perşembe günü saat 17:00’de başlayacak olan “Dönüp Dolaşan Hikâyeler” başlıklı sunumunda, yüzyıllar içinde değişip dönüşen hikâyelerin izini sürecek.

“Dönüp Dolaşan Hikâyeler”
Bu konuşma yüzyıllar boyunca geniş bir coğrafyada dönüp dolaşan kimi hikâyelerin Osmanlıca versiyonlarını konu almaktadır. Konuşmada, birkaç hikâyenin peşine düşüp, hikâyelerin nasıl yerelleştiği ve nasıl birer Osmanlı hikâyesine dönüştüğü, tekrar tekrar anlatılırken kendilerinin ve karakterlerinin başına neler geldiği, farklı dillere çevrilirken başlarına neler geldiği gibi sorulara yanıtlar aranacaktır.

Tarih: 14 Nisan 2022, Perşembe
Saat: 17:00
Yer: Zoom Canlı Yayın
Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir, kayıt gereklidir.

ZOOM ETKİNLİK BAĞLANTISI

edebiyathaber.net (12 Nisan 2022)

Yorum yapın