“İmbikten Kadehe” iki dalda Gourmand Awards Ödülü kazandı

Mart 5, 2021

“İmbikten Kadehe” iki dalda Gourmand Awards Ödülü kazandı

Geçtiğimiz Aralık ayında Dr. Burkay Adalığ’ın yazdığı ve Epsilon Yayınevi tarafından yayımlanan, distile içki kültürü ve kokteyller üstüne bugüne kadar yazılmış en kapsamlı Türkçe referans kitabı olan “İmbikten Kadehe: Distile İçkiler Dünyası”, “Spirits” ve “Cocktails” kitapları kategorilerinde dünyanın en prestijli yeme içme kitapları ödülü olan 2021 Gourmand Awards Winners listesine girdi.

Burkay Adalığ’ın geçen sene 2020 Gourmand Awards Winner Ödülü alan “Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası” kitabından tam bir sene sonra yine Epsilon Yayınevi’nden yayımladığı İmbikten Kadehe: Distile İçkiler Dünyası kitabı da 2021 Gourmand Awards’da iki dalda Winner ödülü aldı.  

Dr. Burkay Adalığ bu kitabında sadece viskiyi değil, dünyanın bütün distile içkilerini anlatıyor. Votkadan tekilaya, cinden roma bütün distile içkilerin anlatıldığı kitapta milli içkimiz rakı tabii ki başrolde. Türkiye’de bir ilk olan “Türkiye’nin Rakıları” tablosu elliye yakın farklı rakı markamızı üretim özellikleriyle, benzerlik ve farklılıklarıyla okuyucuya aktarıyor.

Kitapta, içkilerin imbikten kadehlerimize kadar uzanan yolculuğunun tüm aşamalarına, son yıllarda “tadım turları” ile turizm sektöründe de adından söz ettiren damıtımevlerine ve hoşumuza giden o tatları yaratan başdamıtımcılara da yer veriliyor.  

Kitabın en ilginç yanlarından biri de severek içtiğimiz kimi içki markalarının birbirinden enteresan hikâyeleri. Smirnoff votkanın kurucularından Vladimir Smirnov’un Rus Devrimi’nin ardından idam cezasından kaçarak 1920 senesinde İstanbul’a gelip 4 yıl kadar Galata’da yaşaması, yine herkesin tanıdığı Absolut’un kurucusu Lars Olsson Smith’in damadının Osmanlı İmparatorluğu’nun büyükelçilerinden biri olması kitaptaki ilginç bilgilerden sadece bazıları.

edebiyathaber.net (5 Mart 2021)

Yorum yapın