“İkizler İz Peşinde”: Her çocuğun içinde bir dedektif gizlidir

Mart 18, 2013

“İkizler İz Peşinde”: Her çocuğun içinde bir dedektif gizlidir

Miyase Sertbarut’un  yazdığı, Zeynep Özatalay’ın resimlediği İkizler İz Peşinde  Tudem Yayınları’nca yayımlandı.

Kitapta yer alan öykülerin her biri, merak dolu bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Merak beraberinde renkli ve yaratıcı çözüm yolu arayışlarını da getiriyor. Her öyküde farklı bir iz peşinde koşan kahramanlarımızın iki dargın anneyi barıştırdıkları da oluyor, horoz dövüştürmeye merak salmış bir dayıyı dize getirdikleri de. Kimi zaman kaçak bir muhabbet kuşunun sahibinin izini sürerken, kimi zaman yabancı dildeki tabelaların oluşturduğu dil kirliliğine karşı bir savaşta buluyorlar kendilerini. Ama ne olursa olsun her öyküde maceranın ve merakın yarattığı heyecanın dozu katlanarak yükseliyor. Merak denilen şey öyle güçlü bir his ki çocukları, Şeker Bayramı kutlama bahanesiyle yaşlı ve yalnız yaşayan komşularının zillerine bastırıp kapalı duvarlar ardında neler yaşandığını gözetlemeye kadar varabiliyor.

Bayramlarda yaşlı ve yalnız insanları ziyaret etmek, yabancı sözcüklerin pıtrak gibi çoğalmasından dilimizi koruma çabaları, masal ve tekerlemelerdeki ana dili tadı ve benzeri güzellikleri duyumsatan; doğa ve hayvan sevgisinin yürekten hissedildiği, özellikle üzerine bahis oynatılarak ölümüne dövüştürülen hayvanlar için girişilen mücadelenin tüm çocuklara ilham vereceği öyküler.

İz sürmek heyecan verir ve her çocuğun içinde bir dedektif gizlidir.
İkizler İz Peşinde, içinde gizlediği dedektifi bir ömür boyu yaşatmayı hayal eden çocuklara adanmış hayatın içinden, hayat kadar gerçek bir öykü pınarı…

edebiyathaber.net (18 Mart 2013)

Yorum yapın