İki aylık kültür-sanat ve edebiyat dergisi Edebiyat Nöbeti’nin 51. sayısı yayımlandı

Mayıs 18, 2024

İki aylık kültür-sanat ve edebiyat dergisi Edebiyat Nöbeti’nin 51. sayısı yayımlandı

Edebiyat Nöbeti’nin Sevgi Soysal dosya konulu 51. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Edebiyat Nöbeti’nin Mart/Nisan 2024 sayısı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın ağırlıklı bir sayı oldu. Bu nedenle derginin bu sayısında imzası olan  48  yazardan 44’ ünü kadın şair ve yazarlar oluşturmaktadır.  

Bu sayıda  “Edebiyat Nöbeti” kadınlarda!  

Temmuz 2015’ten bu yana Samsun Bafra’ da yayınlanan Edebiyat Nöbeti dergisinde bu sayı Sevgi Soysal dosya konusu oldu. Dosya editörlüğünü Demet Özdemir üstlendiği dosyanın yazarları: Çiğdem Ülker, Sevil Kesimal, Hatice Meriç Doruk, Gamze Haklı Geray, Ece Ün, Asuman Gül Biçen, Ayrıca dosyada  Attila Aşut’un Sevgi Soysal’a adadığı “Yenişehir’ de Bir Öğle Vakti” şiiri yer alıyor. 


Leylâ Serpil, Dilek Ekici, Gülnar Kandeyer, Meryem Gülbudak, Adalet Temürtürkan, Nurdan Aladağ, Duran Güldemir ve Eser Çelik Avcı’nın öykülerini bu sayıda okuyabilirsiniz. 


Oya Uysal, Kezban Güçlü, Serpil Devrim, Gülümser Çankaya, Arzu K. Ayçiçek, Dilek Bilge, Gülsüm Cengiz, Özge Sönmez, Tümay Çobanoğlu, Nisa Leyla, Gülçin Sahilli, Zeynep Kurada, İlkiz Kucur, Attila Aşut, Ferda Çalışkan, Binnaz Deniz Yıldız, Aslıhan Tüylüoğlu, Fatma Hatun Esen, Gülsüm Işıldar, Seval Arslan ve Gönül Tokayeva  şiirleriyle dergiye renk katmakta.

Samle Çağla, Fatma Hatun Esen, Leyla Serpil, Dilek  Ekici, Gülnar Kandeyer, Meryem Gülbudak, Adalet Temürtürkan, Nurdan Aladağ, Olcay Taşlı, Duran Güldemir,  Mustafa Işık, Neslihan Yalman, Kader Menteş Bolat, Hatice Eğilmez Kaya, Elif Canbolat, Kâmile Yılmaz, Eser Çelik Avcı,  Gamze Cantürk ve Emine Aydoğdu’nun yazılarını da keyifle okuyabilirsiniz.

Derginin son iki sayısı (Ocak/Şubat -50, Mart/Nisan -51) teknik ve ekonomik sorunlar nedeniyle gecikmeli çıktığı için bu ay kitabevlerine verilmeyecektir.

edebiyathaber.net (18 Mayıs 2024)

Yorum yapın