II. Hamburg Edebiyatçılar Buluşması 3 Haziran’da

Mayıs 8, 2023

II. Hamburg Edebiyatçılar Buluşması 3 Haziran’da

Yaklaşık iki yıldır Hamburg’da kesintisiz ve sıradışı edebiyat faaliyetlerinde bulunan “Edebiyatçılar Grubu”nun düzenlediği “II. Hamburg Edebiyatçılar Buluşması” bu yıl 3 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

II. Hamburg Edebiyatçılar Buluşması’na bu yıl Esma Arslan, Zeynel Taşyapan, Gülderen Arık, Süleyman Deveci, Okan Oruk, Rukiye Cankıran, İlhami Akter ve Gülseren Kaya katılıyorlar. Etkinlikte yazarlar ayrıca yapıtlarını imzalayacak, okurlarıyla buluşacaklar.

Sponsorluğunu Aka-Arslan Pflegedienst (Hasta ve Yaşlı Bakım Servisi) ile haber portalı Almanyalılar’ın üstlendiği etkinlik 3 Haziran Cumartesi akşamı 18-21.00 saatleri arasında Haus der Familie’de, Sternschanze semtinde gerçekleşecek.

Bu yılın konusu “Neden yazıyorum”u bir çok boyutu ile ele alacak olan Hamburglu yazarlar arasında, edebiyatla bir yıldan beri haşır neşir olandan kırk dört yıla kadar meşgul olanlar var. Hamburg’un diğer birçok Avrupa kentine oranla yazarlar ve yapıtları konusunda haddinden fazla verimli ve aktif olduğu biliniyor.

Arkasında ve kuruluşunda çok uzun yıllardır bu işlerle uğraşan insanların bulunduğu, ortaya çıktığından beri “Edebiyatçılar Grubu”na sevenler kadar saldıranların da olduğunu sıkça dile getiren grubun kurucularından Süleyman Deveci’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan ikinci buluşmada, katılımcı yazarlar neden yazarlıkla uğraştıklarını, neden yazdıklarını ele alacaklar.

Bugüne kadar kendi olanakları ile faaliyetlerini yürüten yazarları bir arada tutan ortak nokta edebiyatın ve kitabın sevilmesi. Siyasi kaygılardan çok edebi kaygıları olduklarını her fırsatta vurgulayan ekip, dertlerinin politika değil edebiyat yapmak olduklarının altını çiziyorlar.

Yaklaşık iki yıllık süre içerisinde ona yakın önemli etkinlikler yaptıklarını belirten Deveci, yeni edebiyatsever yüzlerle karşılaşmanın kendilerini sevindirdiklerini belirterek, edebiyatla mutlu olmayan insanın hiçbir şeyle mutlu olmayacağını, bugüne kadar onca etkinliğe rağmen yeteri kadar yazarlık dünyalarını kamuoyuna anlatamadıklarını, bu buluşma sayesinde ziyaretçilerin edebiyata doyacaklarının garantisini veriyor.

“Kısır çekişmeler, iftiralar, dedikodular yazar kimlikli hiç kimseye yakışmaz. Bu türden anlayışlar üretkenlikten uzaklaştıkça kısır bir çevrenin içerisinde sıkışıp kalırlar. Biz grup üyeleri her birimiz nihayetinde kendi bireysel yazın çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gibi etkinliklerle çok az bir miktar da olsa yazarlık dünyamızdan parçacıkları kamu oyu ile paylaşabiliyoruz. Bu türden faaliyetler ayrı bir motivasyon ve enerji veriyor. Bu buluşmaya gelenleri dolu dolu bir edebiyat ortamının beklediğini özellikle belirtmeliyim” dedi.

edebiyathaber.net (8 Mayıs 2023)

Yorum yapın